Almanya 6 Ülkeye Daha Seyahat Kisitlamalarini Kaldiriyor

Almanya, Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda Portekiz, Ingiltere, Kuzey Irlanda, Rusya, Hindistan ve Nepal’e uyguladigi seyahat kisitlamalarini 7 Temmuz’dan itibaren kaldiriyor.

Almanya 6 Ülkeye Daha Seyahat Kisitlamalarini Kaldiriyor
Almanya, Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda 6 ülkeye uyguladigi seyahat kisitlamasini kaldirma karari aldi. Robert Koch Enstitüsünün tavsiyeleri dogrultusunda çarsamba gününden itibaren Portekiz, Ingiltere, Kuzey Irlanda, Rusya, Hindistan ve Nepal’e uygulanan seyahat kisitlamalari kaldirilacak. Enstitü, söz konusu 6 ülkenin insidans rakamlarinin önemli ölçüde düstügünü ifade ederek, bu ülkelerin Covid-19’un Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonunun yogun görüldügü ülke statüsünde olmadiklarini açikladi.

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, geçtigimiz hafta Ingiltere’nin baskenti Londra’yi ziyaret eden Almanya Basbakani Angela Merkel‘den Almanya’nin Ingiltere’ye uyguladigi seyahat kisitlamasini kaldirmasini istemisti. Merkel’in Johnson’a verdigi olumlu cevabin ardindan Almanya, Türkiye’nin de içinde bulundugu 80 ülkeye uyguladigi seyahat kisitlamalarini kaldirmisti.

(Mehmet Koca/IHA)
Kaynak: İHA