ABD'nin 245. Bagimsizlik Günü Geleneksel Havai Fisek Gösterileriyle Kutlandi

ABD’nin bagimsizliginin 245. yil dönümü, basta baskent Washington ve New York olmak üzere birçok kentte havai fisek gösterileri ve çesitli etkinliklerle kutlandi.

ABD'de her yil 4 Temmuz'da kutlanan "Bagimsizlik Günü" etkinliklerine ülke genelinde yüz binlerce kisi katildi.

Baskent Washington ve çevresinde yasayan Amerikalilar, Bagimsizlik Günü dolayisiyla ABD Kongresi, Washington Aniti ile Lincoln Aniti arasindaki büyük alanda bir araya geldi.

Havanin kararmasiyla Lincoln Aniti civarinda baslayan ve yaklasik 20 dakika süren havai fisek gösterisi izleyenleri adeta büyüledi.

- Biden'dan "Kovid-19'dan bagimsizligin yakin" oldugu mesaji

ABD Baskani Joe Biden ise Beyaz Saray bahçesinde Amerikali askerler ve ailelerini agirladi ve barbekü partisi verdi.

Kovid-19 nedeniyle ülkenin zor günlerden geçtigini ancak asilama çalismalari sayesinde ülkenin normale dönmeye basladigini vurgulayan Biden, söyle konustu:

"Bugün tüm ülkede sunu güvenle söyleyebiliriz, Amerika hep birlikte geri dönüyor. 245 yil önce bugün uzaklardaki bir kraldan bagimsizlik ilan ettik. Bugün ise ölümcül bir virüsten bagimsizlik ilan etmeye hiç olmadigi kadar yakiniz. Ancak bu, Kovid-19'a karsi savasin bittigi anlamina gelmez. Yapacak daha çok isimiz var."

Biden, konusmasinda "birlik" vurgusu yaparak "Hep birlikte virüsü yeniyoruz. Hep birlikte ekonomimize nefes aldiriyoruz. Hep birlikte insanlarimizi bölünmeden ve umutsuzluktan kurtariyoruz. Ne yaparsak birlikte yapmaliyiz." dedi.

- New York'taki etkinlikler

New York'ta ise Macy's magazalari havai fisek gösterisi düzenledi.

New York'taki kutlamalarin merkezi Dogu Nehri oldu. Nehrin hem Manhattan kiyisi ve Queens kiyisini hem de nehri gören gökdelenlerin çatilarini dolduran milyonlarca kisi Macy's magazalari tarafindan her yil düzenlenen havai fisek gösterisini izledi.

Kaynak: AA