ABD Baskani Biden, Florida Eyaleti Için Acil Durum Bildirgesini Onayladi

Beyaz Saray, ABD Baskani Joe Biden’in Tropik Firtina Elsa’nin vurmasi beklenen ABD’nin Florida eyaleti için acil durum bildirgesini onayladigini duyurdu.

ABD Baskani Biden, Florida Eyaleti Için Acil Durum Bildirgesini Onayladi
ABD’nin Florida eyaletini vurmasi beklenen Tropik Firtina Elsa, ABD’li yetkilileri harekete geçirdi. Beyaz Saray tarafindan yapilan açiklamada, ABD Baskani Joe Biden’in Tropik Firtina Elsa’ya karsi Florida eyaleti için acil durum bildirgesini onayladigi kaydedildi. Açiklamada, "Baskan Biden, Florida eyaletinde bir acil durum oldugunu açikladi ve 4 Temmuz 2021’de baslayan Tropik Firtina Elsa’dan kaynaklanan ve devam eden acil durumlar nedeniyle Eyalet, kabile ve yerel müdahale çalismalarini desteklemek adina Federal yardim emri verdi" denildi.

Ayrica meydana gelebilecek olaylara karsi uygulanacak acil durum önlemlerinin yüzde 75’nin federal fonla saglanacagina dikkat çeken açiklamada, "Tahliye ve barinma destegi de dahil olmak üzere dogrudan federal yardim ve toplu bakim için geri ödeme ile sinirli acil koruyucu önlemler, yüzde 75 Federal fonla saglanacak" ifadeleri kullanildi.

Bildirge, afet yardim çalismalarini koordine etme yetkisi sagliyor

Baskan Biden tarafindan onaylanan acil durum bildirgesi, ABD Iç Güvenlik Bakanligi’na ve Federal Acil Durum Yönetimi Ajansi’na (FEMA), firtinanin etkilerini hafifletmek için gerekli ekipman ve kaynaklari saglamak gibi Florida’daki tüm afet yardim çalismalarini koordine etme yetkisi sagliyor.

Öte yandan Florida eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Ron DeSantis ise yaptigi bir açiklamada, Elsa’nin tropik bir firtinaya düsmesinin ardindan cumartesi günü Güney Florida için acil durum ilan etmisti. Eyalet yönetimi, Tropik Firtina Elsa’nin ciddiyetinin ve izinin belirsizligini korudugu ve izole kasirga, firtina dalgasi, siddetli yagis ve ani sel riski oldugu konusunda uyarmisti. Ayrica daha önce Elsa, bu yilki Atlantik firtina sezonunun ilk kasirgasi olmustu.
Kaynak: İHA