Vali Salih Ayhan Ögrenciler Ile Divrigi Ilçesini Gezdi

Sivas Valisi Salih Ayhan ve beraberindeki 120 ögrenci, RAYBÜS ile Divrigi ilçesindeki tarihi yerleri gezdi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Milli Egitim Bakanliginca baslatilan "Telafide Ben de Varim" programi kapsaminda Sivas'ta akademik basarisi yüksek, kitap okumaya gönül vermis lise ögrencilerine yönelik "Kitaplarin Gölgesinde Kadim Tarihe Yolculuk" gezi etkinligi düzenlendi.

Yaklasik 2 saat 45 saat süren yolculuk esnasinda Muzaffer Sarisözen Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri mini bir müzik dinletisi gerçeklestirdi. Yolculuk süresince ögrenciler, Yunus Emre ve Türkçe Yili dolayisiyla belirlenen kitaplari okuyarak, birbirleri ile bilgi paylasiminda bulundu.

Vali Salih Ayhan ve beraberindeki ögrenciler, Divrigi gezisi kapsaminda ilk olarak ilçeye cazibe katan cam seyir terasini gezdi.

Burada ögrencilerle bol bol fotograf çektiren Vali Ayhan, ögrenciler için kültürel geziler düzenleyerek ilçeleri tanittiklarini belirtti.

Ögrenciler daha sonra Divrigi Ulu Camii ve Hüma Hatun Sokak ile Divrigi'nin tarihi ve turistik yerlerini de gezerek yakindan tanima firsati buldu.

- Kitaplarin Gölgesinde Kadim Tarihe Yolculuk

"Kitaplarin Gölgesinde Kadim Tarihe Yolculuk" etkinlikleri kapsaminda ögrenciler için 3 sefer daha düzenlenecek. Etkinliklere her bir sefer için 102 ögrenci katilacak. Katilimci sayisi Kovid-19 tedbirleri ve Sivas Kongresi'nin 102. yili olmasi dolayisiyla belirlendi.

Divrigi gezisinde Vali Ayhan'a, Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Kadir Algin, Divrigi Kaymakami Mehmet Bek, Ilçe Belediye Baskani Hakan Gök ve ilçe protokolü de eslik etti.

Kaynak: AA