Tam Kapanmanin Ardindan Tatilciler Uzungöl'e Akin Etti

Trabzon’un doga harikasi gözde turizm merkezlerinden Uzungöl, kisitlamalarin sona ermesinin ardindan tatilci akinina ugradi.

Tam Kapanmanin Ardindan Tatilciler Uzungöl'e Akin Etti
Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan gözde turizm merkezi Uzungöl, kisitlamalarin kalkmasinin ardindan tatilcilerin ilk duragi oldu. Dogayla iç içe tatil geçiren tatilciler temiz havanin tadini çikardi. Pandemi kisitlamalari kapsaminda sessiz kalan Uzungöl, yasaklarin kalkmasiyla birlikte tatilcilerle dolmaya basladi.

Muhtesem dogasiyla yerli ve yabanci turistlerin gözdesi olan tabiat harikasi, önümüzdeki günlerde yabanci turistlerinde yogun bir sekilde gelmesiyle birlikte doluluk oraninin yüzde yüzü bulmasi bekleniyor.

Murat Akyüz: "Doluluk orani yüzde yüze çikacak"

Uzun süre evlerine kalan tatilciler Uzungöl’de essiz doganin tadini çikararak bol bol yürüyüs yapti. Yesilin hakim oldugu göl çevresindeki manzara tatilcileri mest etti.

Uzungöl’de turizm sektöründe yer alan Murat Akyuz, Pandemi döneminde de bir müsteri potansiyelimiz vardi. Yasaklarin kalkmasiyla birlikte hareketlilik yüzde 60-70 civari çogaldi. Disardan gelen yabanci misafirlerimizde çogaldi. Yerli misafirlerimizde çogaldi. Dubai, Kuvvet, Ürdün ve Bahreyn’den gelen misafirlerimiz var. Bazi otellerde doluluk orani yüzde 70-80’lere ulasti. Bazi otellerin ise yüzde 50’lerde oldugu gözüküyor. Temmuz ayinin 7’nden sonra rezervasyonlara bakildiginda Uzungöl’de çok yogun bir müsteri potansiyeli olusacagi gözüküyor. Doluluk oraninin yüzde yüzlere çikacagini söyleyebiliriz.

Yusuf Eroglu: "Suudi Arabistan’in kapilari açmasi lazim"

Yasaklarin kalkmasiyla birlikte sezonun yeni yeni açilmaya basladigini belirten esnaf Yusuf Eroglu, "Yerli turistler var. Ummanlilar ve Filistinliler var. Ama bizim islerin daha iyi olabilmesi için Sudi Arabistan’in mutlaka kapilari açmasi lazim. Türkler geliyor ama bizim istedigimiz is yok. Umarim kapilar açilar ve bizde eski islerimize kavusuruz. Fiyatlar uygun, bir apart ta 5-6 kisi kalip 600 TL ödüyordu. Bu sene de pandemi dolaysiyla 300-400 TL düsmüs durumda. Fiyatlar uygun ama isler açilinca normal fiyatlarina gelecektir. Yerli turistlerin ilgisinin oldugunu belirtebiliriz "ifadelerini kullandi

Siddik Eren: "Ilk kez Uzungöl’e geliyorum"

Batman’dan Uzungöl’e gelen Siddik Eren, ilk kez Uzungöl’e geldigini belirterek, "Uzungöl çok güzel ve ilk defa geldim ama bundan sonra her sene gelmeyi düsünüyorum. Iki gün Ayder’de kaldik iki günde burada kalmayi düsünüyoruz. Fotograflarda görüldügü gibi bir yer burasi. Fiyatlarda uygun, güzel apartlar da var burada. Iki yetiskin ve iki çocuk ile bir apartta geceligi 250 TL’ye kaldi. Bakildiginda bir sey degil. Çok uygun olmasa da yeme içmede normal gibi ama konaklama daha ucuz" ifadelerini kullandi.

Kübra Ciritçi: "Saglik çalisanlarini buraya davet ediyorum"

Kayseri’den Uzungöl’e gelen saglik çalisani Kübra Ciritçi, ilk kez Uzungöl’e geldigini ve hayran kaldigini belirterek, "Saglik çalisani oldugum için ev ve is arasinda inanilmaz bunaldim. Arkadasimla birlikte yalniz geldik. O kadar güzel bir yer ki anlatilir ve tarif edilir gibi degil. Kesinlikle burayi yasamalilar, Bugün dördüncü günümüz ve sikiliriz mi diye düsündük Deniz’e gidiyoruz çünkü ama tarifsiz bir mutluluk. Doga harikasi her adamini ayri ayri fotografladik. Telefonlarimiz çökmek üzere. Inanin doymak mümkün degil. Saglik çalisanlarini buraya davet ediyorum kesinlikle burayi görmeliler "dedi

Uzungöl’deki fiyatlarla ilgilide degerlendirmede bulunan Ciritçi, "Açikçasi düsündügüm gibi degil. Fiyatlar uygun. Hatta hep sunu söylüyorum burasi Kayseri’de olsa acaba fiyatlar nasil olurdu. Tur olarak geldik ve kisi basi bin 95 TL ödedik ama ben 5 bin TL’lik bir tatil yaptik diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA