BELMEK'te Üretilen Ürünler, S.S Baskent Kadin Girisimi Üretim Ve Isletme Kooperatifi Ile Satisa Sunulacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür Sosyal Isler Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren BELMEK'lerde egitimlere katilan kursiyerlerin el emegi ürünleri, yeni kurulan S.S Baskent Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi araciligiyla satisa sunulacak.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, baskentli kadinlarin el becerilerini gelistirmek, bos zamanlarini degerlendirmek ve meslek sahibi olmalarini saglamak amaciyla hizmet veren BELMEK'ler, normallesme sürecine geçilmesiyle yeniden açildi.

Bu kapsamda, Kültür ve Sosyal Isleri Daire Baskanligi bünyesinde 31 farkli bransta ücretsiz egitim veren BELMEK'lere katilan kursiyerler ve usta ögreticilerin ürettikleri ürünler yeni kurulan S.S. Baskent Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi araciligiyla satisa sunulacak.

- Haftanin 6 günü hizmet verecek

BELMEK ilk magazasini Inönü Bulvari Gökkusagi Kamu Pazari Emek/Çankaya adresinde hizmete açti. ???????S.S. Baskent Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi magazasi tüm yil boyunca haftanin 6 günü 10.00-19.00 saatlerinde hizmet verecek.

Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Ali Bozkurt, burada yaptigi konusmada, satistan elde edilecek gelirin kursiyerlerin ihtiyaçlarini karsilamak için kullanilacagini söyledi.

Magazalarin sayisini arttirmayi düsündüklerini belirten Bozkurt, "Ikinci magazanin açilisini da Ulus Meydani'nda yapacagiz. Buradaki tadilat çalismamiz devam ediyor. Ayrica bunun e-ticaret platformu altinda gerekirse ilgililerin satis yapabilecegi altyapiyi da olusturduk." dedi.

Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi Meslek Edinme Sube Müdürü Haluk Erdemir de bu kooperatifin sadece BELMEK'teki kursiyerlere degil Ankara'da el sanatlariyla ugrasan tüm kadinlara açilmis bir kapi olacagini belirtti.

Açilis törenine EGO Genel Müdürü Nihat Alkas, Kirsal Hizmetler Daire Baskani Ahmet Mekin Tüzün, EGO Kurumsal Gelisim Daire Baskani Ayten Gök ve çok sayida BELMEK kursiyeri katildi.

Kaynak: AA