Yesilyurt Çocuk Senligi, Renkli Anlara Sahne Oldu

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan düzenlenen ‘Yesilyurt Çocuk Senligi’ etkinliklerine büyük ilgi gösteren çocuklar, doyasiya eglenerek keyif dolu anlar yasadilar.

Yesilyurt Çocuk Senligi, Renkli Anlara Sahne Oldu
Yesilyurt’ta yasayan herkesin mutlu ve huzurlu bir hayata sahip olabilmesi hedefiyle ‘Mutlu Insanlarin Sehri Yesilyurt’ slogani altinda hizmetlerine sekil veren Yesilyurt Belediyesi, son dönemlerde yasanan pandemi süreci ve dogal afetlerden çocuklarin en seviyede etkilenmesi amaciyla ‘Yesilyurt Çocuk Senligi’ düzenledi.

Çocuklara ve gençlere yönelik kültürel, sportif ve sosyal etkinliklere büyük önem veren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in ev sahipliginde Rabia Parkinda düzenlenen senliklere aileleriyle birlikte katilan çocuklar, genç sanatçilarin seslendirdikleri çocuk sarkilarina eslik edip güzel anlar yasadilar.

Renkli ve heyecan dolu anlara sahne olan senliklerde düzenlenen ip çekme, balon patlatma, balonla bardak ve yumurta tasimi yarismalarina katilan çocuklarin heyecani ve mutlulugu dikkatlerden kaçmazken, dereceye girenlere özel hediyeler takdim edildi.

Balonlarla süslenen Rabia Parkinin renkli ortaminda gerçeklesen yarismalar kiyasiya rekabete sahne olurken, çocuklarin dereceye girebilmek için verdikleri mücadele büyük alkis topladi.

Masa tenisi, langirt, yüz boyama ve resim çizme etkinliklerine ilgi gösteren çocuklara Yesilyurt Belediyesi tarafindan hediyeler ve çesitli ikramlarda bulunuldu.

Gelecegi insa edecek olan çocuklarin sosyallesmeleri ve birlikte zaman geçirmelerine yönelik güzel bir etkinligin altina imza attiklarini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, son dönemlerde yasanan dogal afetler ve pandemi gibi süreçlerde çocuklarin fiziksel ve zihinsel gelisimlerinin etkilenmemesi için etkinliklere devam ettiklerini söyledi.



Yesilyurt Çocuk Senligi’ni çocuklarin yüzünün gülmesi ve gelecege daha umutla bakabilmesi hedefiyle düzenlediklerini belirten Çinar, “ Dünyamiz ve ülkemiz gerçekten çok zor günlerden geçiyor. Bir yandan halen devam eden pandemi süreci diger taraftan ülkemizin farkli kentlerinde yasanan ve yüregimizi yakan dogal afetlerden dolayi toplum olarak zor bir sinav veriyoruz. Bu süreçte özellikle çocuklarimizin en az seviyede etkilenmesi amaciyla sosyal ve kültürel etkinlikleri içerisine alan Yesilyurt Çocuk Senligi’ni ailelerimiz ve çocuklarimizla bulusturduk. Çocuklarimizin moral ve motivasyonlarini artirmak, gelecege daha umutla bakmalarini saglamak adina bu tür faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Bu yili gençlik ve spor yili olarak ilan edip 15’in üzerinde farkli sportif aktiviteyle çocuklarimizin ve gençlerimizin kisisel gelisimlerine destek sagliyoruz. Yesilyurt’un bütün yasam alanlarina bu etkinliklerimizi ulastirip bütün çocuklarimizin dinamik ve saglikli bir hayata sahip olmasi için çalisiyoruz.Rabia Parkimizda düzenledigimiz etkinliklere büyük ilgi gösteren çocuklarimizin mutlu ve huzurlu oldugunu görmek hepimizi sevindirmistir. Amacimiz ve gayretimiz sehrimizde yetisen çocuklarimizin kültür ve sosyal etkinliklerle tanismasi, basarili bir hayat geçirerek gelecegimizi en iyi sekilde insa etmeleridir. Bu siarla

belediyemizin hizmetlerini yediden yetmise, her kesimle bulusturuyoruz. Çocuklarimizin yüzü gülsün diye onlar için çalisiyor, çalismaya da devam edecegiz” dedi.

‘Masa ile Koca Ayi’ tiyatro gösterisi, palyaço ve sarkilar esliliginde pandemi günlerinin stresini üzerinden atmaya çalisan çocuklar, etkinligi düzenleyen Yesilyurt Belediyesi’ne tesekkür etmeyi unutmadilar.

Yesilyurt Çocuk Senligine, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, AK Parti Yesilyurt Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Yesilyurt Belediye Meclis Üyeleri, aileler ve çok sayida çocuk katildi.

Kaynak: İHA