Yesil Türkiye Için Halicilardan 100 Bin Fidan Bagisi

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Baskani Ahmet Kaplan yurt genelinde yanan ormanlik alanlarda yeniden fidan dikilmesi ve ülkenin yesile bürünmesi için sürdürülen çalismalara destek olmak için GAHIB üyeleri adina 100 bin fidan bagisi yapma karari aldiklarini ifade etti.

Yesil Türkiye Için Halicilardan 100 Bin Fidan Bagisi
Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan starti verilen yesil seferberlige önemli bir destekte Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi tarafindan geldi. GAHIB Baskani Ahmet Kaplan birlik üyeleri adina 100 bin fidan bagisi yapma karari aldiklarini ifade ederek fidanlarin bir an önce toprakla bulusturulmasi için ellerinden gelenleri yapacaklarini kaydetti.

Baskan Kaplan yaptigi degerlendirmede, “Son günlerde ülkemizin farkli illerinde çikan yanginlar sonucu kaybettigimiz ormanlik bölgelerinde toprakla bulusturulmak üzere 100 bin fidan bagisini üyelerimiz adina yapiyoruz. TIM tarafindan baslatilan Yesil Türkiye kampanyasini destekliyoruz. Hep birlikte gelecek nesillere miras birakacagimiz daha yesil bir Türkiye’yi insa etmek için çalismak zorundayiz. Türkiye’nin farkli bölgelerinde çikan yanginlarda yasamlarini kaybeden vatandaslarimiza Allahtan rahmet, ailelerine bas sagligi diliyorum. Yanan ormanlarimizla canlarimiz yandi, cigerlerimiz yandi. Bu tür felaketlerin son bulmasi için el birligiyle tedbirlerimizi almak ve teknolojiye dayali müdahale ekiplerini olusturmak zorundayiz. Bundan sonraki süreçte de ülkemizin sahip oldugu degerleri kenetlenerek korumak ve bize emanet edilen bu güzel vatani yeni nesillerimize daha güçlü teslim etmek zorundayiz” dedi.

Kaynak: İHA