Van Büyüksehir Belediyesi Tüm Imkanlariyla Sel Bölgesindeki Çalismalarini Sürdürüyor

Van Büyüksehir Belediyesi, Baskale ilçesinde etkili olan saganak yagis ve sel bölgesinde 60 personel ve 32 araç ile çalisma yürütüyor. Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez sel bölgesine gitti

Van Büyüksehir Belediyesi Tüm Imkanlariyla Sel Bölgesindeki Çalismalarini Sürdürüyor
Baskale ilçesi Esenyamaç Mahallesi ve Onikidere mezrasinda maddi hasara neden olan sel felaketinin ilk dakikalarindan itibaren vatandaslarin yardimina kosan Van Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin yaralarini sarmak için var gücüyle çalisiyor. Bu kapsamda Fen Isleri Dairesi Baskanligi ile Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli 60 personel, 30 is makinasi ve 2 itfaiye araciyla yürütülen çalismalar araliksiz devam ediyor. Itfaiye ekipleri sel bölgesinde arama kurtarma ve tahliye çalismasi yürütürken Fen Isleri Daire Baskanligina bagli ekipler ise yerlesim yerlerinde çamur temizligi, enkaz kaldirma ve tahrip olan yollarin onarimi için araliksiz bir sekilde çalisiyor.

Yasanan sel felaketinde herhangi bir can kaybi yasanmazken, sel sularina kapilan bir vatandas kurtarildi. Bölgede Van Büyüksehir Belediyesinin yani sira Karayollari Bölge Müdürlügü, AFAD, UMKE ve DSI ile Baskale Belediyesine bagli ekipler koordineli bir sekilde çalismalarini sürdürüyor.

Sel felaketinin yasandigi bölgede hasar tespit çalismalari devam ederken, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez de sel bölgesinde incelemelerde bulunuyor.
Kaynak: İHA