Tütüncü Açiklamasi 'Manavgat'in Yaralarini Birlikte Saracagiz'

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Biz güçlü bir devletiz. Biz güçlü bir milletiz. En kisa sürede gönül birligiyle Manavgat’imizin yaralarini saracagiz” dedi.

Tütüncü Açiklamasi 'Manavgat'in Yaralarini Birlikte Saracagiz'
Kepez Belediyesi’nin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilen Manavgat’ta, Içisleri Bakanligi’nca 8 mahallede yürütülecek çalismalarda görevlendirilmesi üzerine Baskan Hakan Tütüncü, bir açiklama yapti. Tütüncü, “Bakanimizin görevlendirmesiyle belediyemizin bütün bürokratlari, arazide çalisan bütün personelleriyle birlikte buradayiz, Manavgat’tayiz. Manavgatli hemsehrilerimizin, bu afetten etkilenen bütün hemsehrilerimizin yardimindayiz, yanindayiz” diye konustu.

Devletimizin yardim eli Manavgat’ta

“Zaten devletimiz buraya her türlü yardimi getiriyor” diyen Baskan Tütüncü, “ Bu çok sevindirici bir durum. Devletimizin 5 bakaninin Manavgat’ta olmasi, ayni anda burada olmalari çok önemli. Bugün Cumhurbaskanimizin da Manavgat’a gelecek olmasi, içinde bulundugumuz ve yangindan en çok etkilenen Kalemler Köyü’ne de gelecek olmasi, burayi da ziyaret edecek olmasi büyük bir sevinç vesilesi. Ayrica bir sevincimiz daha var. Bu sabah burasi afet bölgesi ilan edildi. Dolayisiyla burasi bu yangin afetiyle olusan yaralarin sarilmasi konusunda da olagan üstü bir imkana kavusmus oldu. Yasanan bu afet çok büyük bir afet. Yasanan aci tarifsiz bir aci. Bana göre iki tane büyük tesellimiz var. Bunlardan birincisi milletimizin çok büyük bir dayanisma ve yardimlasma duygulariyla birbirlerine destek olmalari, bütün Türkiye’nin buraya akiyor olmasi, yardimlariyla, kalplerindeki zenginligi, gönüllerindeki zenginligi buraya tasimalari büyük bir iftihar vesilesi. Bunun yaninda bizi teselli eden ikinci durumda; çok fazla can kaybinin olmamasi. Allah’in izniyle cana gelmesin. Çünkü cana gelince her sey bitiyor. Paraya sair seyler her zaman yerine geliyor” diye konustu.

"Güçlü bir millet, güçlü bir devlet"

Baskan Tütüncü, “Biz güçlü bir devletiz. Biz güçlü bir milletiz. En kisa sürede gönül birligiyle yaralari saracagiz. Burada güzel bir yasamin olusmasi için elimizden gelen her türlü gayreti gösterecegiz. Biz Kepez Belediyesi olarak bütün kalbimizle, bütün ekibimizle doktorlarimiza kadar, hayvanlara su saglayarak burada besicilik yapan hemserilerimizin dertlerine derman olan çarelere kadar, bütün imkanlarimizla Manavgat’in yanindayiz. Geçmis olsun Manavgat.” ifadelerini kullandi.

Kepez Belediyesi, Içisleri Bakanligi’nca yangindan etkilenen Evrenseki , Çolakli, Gündogdu, Yavru Dogan, Kalemler, Çardak, Siseler ve Hocali mahallerindeki çalismalarda görevlendirildi.

Kaynak: İHA