Türkiye'nin Bisiklet Ihracati 6 Aylik Dönemde Yüzde 88 Artti

Türkiye'nin bisiklet ihracati, bu yilin 6 ayinda, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 88'lik artisla 70 milyon dolara yükseldi.

Ege Ihracatçi Birliklerinden (EIB) yapilan açiklamaya göre, Türk bisikletleri özellikle Avrupa ülkelerinden talep görüyor. Geçen yilin ocak-haziran döneminde 37,2 milyon dolar olan bisiklet ihracati, bu yilin ayni döneminde 70 milyon dolara çikti. Ihracattaki artis orani yüzde 88 oldu.

Türkiye'den 92 ülkeye bisiklet ihraç edildi. Almanya 10,2 milyon dolarlik ihracatla ilk sirada yer aldi. Bu ülkeyi 9,8 milyon dolarla Finlandiya, 9,3 milyon dolarla Fransa izledi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, karbon salimini azaltmak isteyenlerin bisiklet kullanimina yöneldigini belirtti.

Bisikletin artik hobi amaçli kullanilmadigini, ulasim araci olarak nitelendirildigini vurgulayan Eskinazi, Türkiye'nin bisiklet ihracatinin yüzde 70'inin Ege Bölgesi'nden yapildigi bilgisini paylasti.

Bisiklete olan talebin arttikça bölgeden bisiklet ihracatinin da artacagina deginen Eskinazi, "2021 yili sonunda Türkiye genelinde 150 milyon dolar, Ege Bölgesi’nden ise 100 milyon dolar üzerinde bisiklet ihracati hedefliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA