TSB'den 'Yanginlarin Zararlarinin Hafifletilmesine Yönelik' Tavsiye Karari

Türkiye Sigorta Birligi (TSB) Yönetim Kurulu, Türkiye'nin farkli bölgelerinde meydana gelen yanginlarin zararlarinin hafifletilmesi amaciyla tavsiye karari aldigini duyurdu.

TSB'den yapilan yazili açiklamada, "Ülkemizin cennet köselerinde yasanan yangin felaketlerinde vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralananlara acil sifalar diliyor, hayatini kaybeden tüm canlilar için derin bir üzüntü duyuyoruz. Bu felaketle mücadele herkese sükranlarimizi sunariz. Milletimize ve ülkemize geçmis olsun. TSB Yönetim Kurulu yasanan yangin felaketleri nedeniyle 30 Temmuz 2021 tarihinde acil bir toplanti yapmistir." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, söz konusu toplantida, tavsiye niteligindeki su kararlarin alindigi belirtildi:

"Yerel idareler kanaliyla olusturulan hasara ugramis araç ve konut bilgileri üzerinden sigorta sirketlerince yapilan incelemeler neticesinde, sigortali oldugu tespit edilen araç ve konutlar için sigortalilara ulasilarak tazminat süreçleri hizlandirilacaktir. Yasanan olagan üstü durum göz önüne alinarak zararlarin bir an önce giderilebilmesi ve hasar tazmin sürecinin hizla isletilebilmesi adina, evrak temin sürecinde sigortalilara gerekli kolaylik saglanacaktir. Teminat dâhilindeki hasarlarin bir bölümünün, hasar prosedürleri sonuçlanana kadar sirketlerce kendi belirleyecekleri oranlarda avans niteliginde ödeme yapilacaktir.

Yanginlar sonrasinda baslatilan agaç dikme kampanyasina bazi sirketlerimizin kurumsal olarak katilim saglamis olmasi memnuniyetle karsilanmis ve bu nedenle; sirketlerimizin asgari çalisan sayisi kadar agaç bagisi ile kampanyaya destek vermesine, çalisanlarin da bireysel olarak kampanyaya destek olmasinin tesvik edilmesine karar verilmistir. Bu tavsiyeler çerçevesinde, sigortacilik sektörü ilgili tüm paydaslarla isbirligi ve sagduyu içinde, gücünü, tecrübesini ve kaynaklarini ülkemizin menfaatleri dogrultusunda en verimli sekilde kullanarak ekonomik faaliyete destek vermeye devam edecektir."

Kaynak: AA