Orhangazi Sahili Câzibe Merkezi Olacak

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Orhangazi’de yaklasik 280 bin metrekarelik alanda yaptirilan ‘Kiyi Bandi Kentsel Tasarim Uygulama ve Çevre Düzenlemesi Projesi’ törenle açildi.

Orhangazi Sahili Câzibe Merkezi Olacak
Bursa’nin sahil sehri kimligini öne çikarmak ve yaz turizminden de hak ettigi payi almasini saglamak maksadiyla çalismalarini sürdüren Bursa Büyüksehir Belediyesi, Orhangazi sahilini yenileyerek gölün çevresini her geçen gün güzellestiriyor. Sahil Plânlama ve Yapim Sube Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen çalismalar çerçevesinde toplam 280 bin metrekarelik alan yeniden düzenlendi.

Yaklasik 165 bin metrekarelik alani kaplayan çamlik alanin dogal yapisina ise herhangi bir müdahalede bulunulmadi. Proje alaninda 2600 metre yürüyüs yolu ve bisiklet yolu, 2 adet tuvalet, 1 adet mescit, 2 adet çesme, 3 adet çocuk oyun grubu, 14000 metrekare büyüklügünde otopark, piknik masalari, banklar, 1 adet açik hava spor aletleri ve sahil yolunun aydinlatmasi yapildi. Kiyi bandi boyunca yapilan düzenlemeler ile birlikte bölgenin turistik degeri artmis oldu. Orhangazi Kiyi Bandi Kentsel Tasarim Uygulama ve Çevre Düzenlemesi Projesi’, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Ahmet Kiliç, Orhangazi Kaymakami Süleyman Özçakici, Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin, AK Parti Il Baskanvekili Ufuk Ay ve siyasi partilerin temsilcilerinin katildigi törenle hizmete açildi.

Yatirimlar devam ediyor

Orhangazi sahiline deger katan projenin açilis töreninde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 1 Temmuz itibariyle normallesme sürecinin baslamasiyla sosyal mekanlarin tekrar önem kazanmaya basladigini söyledi.

Bursa’nin her bir kösesinde yatirimlarin hizla sürdügünü belirten Baskan Aktas, Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan her çalismanin altinda bir ekonomik aktivite de oldugunu söyledi.

Orhangazi özelinde yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Baskan Aktas, Alis Parki’nin tekrar ilçeye kazandirilmasi için gerekli incelemeleri yaptiklarini anlatti. Orhangazi sahili kiyisinin Bursalilarin gezmek isteyecekleri mekan haline getirildigini dile getiren Baskan Aktas, “Bir sehri ne kadar çekim merkezi haline getiriyorsaniz o kadar degerli olur. Büyüksehir Belediyesi her yerde. Sehrin her bir kösesini güzellestirmenin derdi ve heyecani içerisindeyiz. Orhangazi’nin Findikli ve Ortaköy mahallelerinde su sikintisini çözmek için sondaj çalismalari baslayacak. Çakirli’nin, Findikli’nin, Çeltikçi’nin, Ortaköy’ün, Mahmudiye’nin su deposu tamamlandi ve kisa zamanda devreye alinacak. Üç buçuk yilda 25 kilometre kanalizasyon hatti, 12 kilometre yagmur suyu hatti yaptik. Orhangazi merkezde devam eden yagmur suyu hattimiz var. Orhangazi meydanini kroniklesen su baskinlarindan kurtariyoruz. Yaklasik 10 milyon TL’lik çalisma olacak. Çakirli Mahallesi içme suyu sebekesi yenilenmeye baslandi. Orhangazi merkezde sürekli sikinti yasanan ana isale hatlari yenilenmeye baslandi. Findikli’nin içme suyu ve kanalizasyon sebekesi yenilenecek. Keramet’te fosseptikler ve kanalizasyon hatlari dogal aritmaya kadar yenilenecek. Orhangazi merkezde meydan olusumu için kamulastirma çalismalari sürüyor. Alis Parki’nin devrini tamamlayacagiz” dedi.

Bursa ezberleri bozuyor

Orhangazi Belediyesi ile isbirligi halinde ilçenin deger kazanmasi için gereken gayreti ortaya koyduklarini belirten Baskan Aktas, Hürriyet yeni TOKI yoluna basladiklarini anlatti. Bursa’nin büyüyen bir sehir oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, “Bursa ezberleri bozan bir sehirdir. Sehrimize dair heyecanimiz var. Birileri dedikodu yapar, ama biz hizmetimizi yapariz. Önemli olan yapilan hizmetin tüm bireyler tarafindan korunarak uygun bir sekilde kullanilmasidir. Bursa, Marmara Denizi’ne 115 kilometre, Iznik ve Uluabat göllerine 162 kilometre olmak üzere toplamda 277 kilometre kiyisi bulunan bir deniz sehridir. Bu büyük bir zenginliktir. Sahillerde bir düzenleme yaptik. Gemlik ve Mudanya belediyeleri sahillerin kendilerine birakilmasini istedi. Çagriya cevap vererek 2022 Mart ayina kadar süre verdik. Simdi bizleri sahili geriye almamiz için ariyorlar. Bayramda Mudanya’da denize girilmedi. Sebebi kirlilik degildi. Mudanya’da cankurtaranin ve sahil hizmetlerinin olmamasidir. Ana sahiller bizde. Mudanya sahillerine 14 milyon TL, Gemlik sahiline 12 milyon TL, Iznik sahiline 19 milyon TL, Orhangazi sahiline de 9 milyon TL harcadik. Yapacak daha çok isimiz var. Sahillere yaklasik 70 milyon TL harcamis olduk. Projeleri birbir hayata geçiriyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Orhangazi Belediyi Baskani Bekir Aydin, son dönemde etkili olan yanginlar sebebiyle çamlik alanda yapilan açilis töreninin bir kat daha önem kazandigini söyledi.

Orhangazi’nin daha yasanilabilir bir kent olmasi için çalistiklarini ifade eden Bekir Aydin, Orhangazi sahilinin her gün binlerce insanin ugradigi mekan haline geldigini belirtti.

Yapilan çalismalarin Orhangazi sahiline ayri hava ve deger kattigini söyleyen Aydin, ilçedeki çalismalara her zaman destek olan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaymakam Süleyman Özçakici, ise ilçeye deger katan projede emegi geçen tüm kurumlara tesekkür etti.

Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Ahmet Kiliç ise, tabiat harikasi bir alanin daha kullanabilir hale gelmesi için çaba gösteren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin’a Bursa halki adina tesekkür etti.

Törenin ardindan Baskan Alinur Aktas ve beraberindekiler, Orhangazi sahil seridini gezerek çalismalari yerinde inceledi.
Kaynak: İHA