Japonya'da 4 Eyalet Daha OHAL Kapsamina Alindi

Japonya’da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda Tokyo'da süren olaganüstü hal (OHAL) kapsamina 4 eyalet daha eklendi.

Japonya Basbakani Suga Yosihide, düzenledigi basin toplantisinda, son günlerde artis gösteren Kovid-19 vakalari karsisinda alinan tedbirleri açikladi.

Virüsün Delta varyantinin etkisine dikkati çeken Suga, "Kovid-19 salgini Tokyo ile Kansai bölgesinde vakalar daha önce görülmemis oranda artis gösteriyor." dedi.

Suga, son iki gündür rekor oranda kaydedilen vaka sayilari ile 23 Temmuz'da açilisi yapilan Tokyo Olimpiyatlari arasinda "bag" bulundugu iddialarini yeniden reddetti.

Ülke genelinde virüsün "görülmemis biçimde" yayilma hizi gösterdigini kabul eden Suga halka, turnuvayi evlerinden izleme çagrisini yineledi.

Agustos sonuna kadar ülke nüfusunun yüzde 40'inin iki doz asilanmasini tamamlamayi hedeflediklerini belirten Suga, hükümete bagli Kovid-19 Danisman Heyet'in verdigi onay sonrasi, OHAL kapsamina 4 eyaletin daha eklendigini açikladi.

Buna göre Tokyo çevresindeki Kanagawa, Saitama ve Çiba eyaletleri ile ülkenin güneyindeki Osaka kenti OHAL kapsamina alindi.

Uygulama hafta basi yürürlüge girip agustos sonuna kadar sürecek.

Halihazirda baskent Tokyo ile en güneydeki Okinawa adasindaki OHAL süresi agustos sonuna kadar uzatildi.

Bunun yani sira Hokkaido, Isikawa, Hyogo, Kyoto ve Fukuoka'da 2-31 Agustos'ta ise yari-OHAL sartlari uygulanacak.

Kaynak: AA