Hüseyin Avni Cos Kaldirildigi Hastanede Hayatini Kaybetti

2015-2017 yillari arasinda Sakarya Valiligi görevinde bulunan Hüseyin Avni Cos, Istanbul’da geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybetti. 62 yasinda hayatini kaybeden Hüseyin Avni Cos’un ölüm haberini Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabi üzerinden duyurdu.

Hüseyin Avni Cos Kaldirildigi Hastanede Hayatini Kaybetti
15 Temmuz hain darbe girisiminde darbecilere karsi olan sert çikisi ile Türk halkinin gönlünde taht kuran ve 2015-2017 yillari arasinda Sakarya Valiligi görevinde bulunan Hüseyin Avni Cos, bu aksam saat 22.00 siralarinda Istanbul Basaksehir’deki evinde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldirilmisti. Esenyurt’ta bulunan özel bir hastaneye kaldirilan Hüseyin Avni Cos, burada yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan açiklama

2017’de çikarilan kararname ile merkeze alinan Hüseyin Avni Cos’un vefat haberini Istanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabi üzerinden paylasti. Vali Yerlikaya paylasiminda “Kiymetli meslektasim, Vali Hüseyin Avni Cos Istanbul’da geçirdigi kalp krizi sonrasi vefat etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine bas sagligi diliyorum. Mekâni cennet olsun” dedi.

Hüseyin Avni Cos, 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete’de yayimlanan valiler kararnamesi ile Merkez Valiligine atanmisti.
Kaynak: İHA