Hak-Is Genel Baskani Arslan, Konfederasyonun Istikrarli Büyümesini Sürdürdügünü Söyledi Açiklamasi

'Toplam 15 milyon 27 bin 910 isçinin sadece yüzde 14,13'ünün sendikalara üye olmasi örgütlenme adina bize yeni sorumluluklar yüklüyor'.

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, "Çalisanlarin güvenini kazanmaya ve istikrarli sekilde büyümeye devam eden konfederasyonumuz, Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarindan biri olmayi sürdürüyor." ifadesini kullandi.

Arslan, yaptigi yazili açiklamada, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginca açiklanan 2021 Temmuz dönemine ait is kollarindaki isçi ve sendikalarin üye sayilari tebligine dair degerlendirmelerde bulundu.

Daha güçlü Türkiye ve Hak-Is için büyük azim ve kararlilikla çalistiklarini belirten Arslan, söyle devam etti:

"Hak-Is'in büyümesinin Türkiye'nin büyümesi anlamina geldigini biliyoruz. Çalisanlarin güvenini kazanmaya ve istikrarli sekilde büyümeye devam eden konfederasyonumuz, Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarindan birisi olmayi sürdürüyor. Konfederasyonumuzun, 20 sendikamiz ile toplam üye sayisi 730 bin 516 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayisini 19 bin 221 artiran konfederasyonumuzun üye sayisi, KKTC'deki Kibris Kamu-Sen Sendikamizin 2 bin 300 olan üye sayisi da eklendiginde, 732 bin 816'ya yükseldi. Toplam 15 milyon 27 bin 910 isçinin sadece yüzde 14,13'üne denk gelen 2 milyon 123 bin 685'inin sendikalara üye olmasi, örgütlenme adina bize yeni sorumluluklar yüklüyor. Sendikasiz bütün çalisanlari Hak-Is çatisi altindaki sendikalarimizda örgütlenmeye davet ediyoruz."

- Hak-Is'e bagli 8 sendika is kolu lideri oldu

Arslan, Hizmet-Is'in 238 bin 860 üyesiyle Türkiye'nin en büyük sendikasi olmaya devam ettigini belirterek, "Öz Saglik Is Sendikamiz da 195 bin 936 üye sayisiyla Türkiye’nin üçüncü büyük sendikasi olma özelligini korudu. Hizmet-Is ve Öz Saglik-Is sendikalarimizla Hak-Is'e bagli 8 sendikamiz sektörünün lideri oldu." bilgisini paylasti.

Hak-is'e bagli Öz Büro-Is, Enerji-Is ve OLEYIS sendikalarinin üyelerini kaybederek baraj altinda kaldigina dikkati çeken Arslan, sunlari kaydetti:

"Hak-Is olarak, sendikal örgütlenmeyi ve sendikal rekabeti olumsuz etkileyen bu durumun düzeltilmesi için öneri ve taleplerimizi her platformda dile getirdik. Bütün olumsuzluklara karsin Hak-Is büyüklügünden ve gücünden hiçbir sey kaybetmeden mücadelesine devam edecektir. Konfederasyonumuz, 21 üye sendikasiyla örgütlenmeyi, büyümeyi ve güçlenmeyi sürdürecektir."
Kaynak: AA