Güneydogulu Ihracatçilardan Yanan Ormanlar Için 250 Bin Fidan Bagisi

Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri (GAIB), yangin nedeniyle kaybedilen ormanlik alanlar için 250 bin fidan bagisladi.

GAIB'den yapilan açiklamaya göre, Güneydogulu ihracatçilar, Türkiye Ihracatçilar Meclisinin (TIM) yanginlarda kaybedilen ormanlik bölgelerin tekrar agaçlandirilmasi için baslattigi seferberlige destek oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Güneydogu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi Baskani Ahmet Fikret Kileci, orman yanginlarini büyük üzüntü içinde izlediklerini belirterek, "Hepimizin yüregi yaniyor, ülkemizin cigerleri yaniyor. TIM tarafindan baslatilan yesil seferberlige 100 bin fidan bagisiyla destek vermeye karar verdik. Ormansiz bir yurt vatan degildir. Gelecek kusaklara daha yesil bir Türkiye birakabilmek için fidanlarimizi toprakla bulusturuyor, gelecege nefes olmak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Baskani Ahmet Kaplan, birlik üyeleri adina 100 bin fidan bagisi yapma karari aldiklarini kaydederek, daha yesil Türkiye'yi insa etmek için çalismak zorunda olduklarini bildirdi.

Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Mahsum Altunkaya da 50 bin fidan bagisladiklarini açikladi.

Kaynak: AA