GÜNCELLEME - KKTC'de Girne Bölgesindeki Ormanlik Alanda Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi

YANGININ KONTROL ALTINA ALINDIGI BILGISI EKLENDI.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne bölgesine bagli Karsiyaka köyünün güneybati kismindaki ormanlik alanda çikan yangin kontrol altina alindi.

Polis Basin Subayligindan yapilan açiklamaya göre, saat 12.30 siralarinda çikan yangina polis, itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri, Lapta Belediyesine ait su tankerleri, bölge halki ve askeri personel müdahale etti.

Genis bir alana yayilan yangin, büyük oranda kontrol altina alindi. Bölgede sogutma çalismalari sürüyor.

Yangin bölgesine giden Cumhurbaskani Ersin Tatar, yetkililerden bilgi aldi.

Tatar, yaptigi açiklamada, haberi alir almaz bölgeye geldigini söyledi.

Yanginin söndürülmesi için olaganüstü bir gayret gösterildigini belirten Tatar, "Köylüler, muhtar, itfaiye ekipleri, sivil savunma, herkes burada." dedi.

Alevlerin ilerleyip dagin diger tarafina geçmemesi için çaba harcandigini anlatan Tatar, konuyla ilgili Türkiye'nin ve Birlesmis Milletlerin (BM) de bilgilendirildigini kaydetti.

Basbakan Ersan Saner de bölgeye giderek çalismalari yerinde inceledi. Gelismelerin yakindan takip edildigini dile getiren Saner, yanginla ilgili, Basbakanlikta bir kriz masasi olusturuldugunu bildirdi.

Cumhurbaskani Tatar, Basbakan Saner, Güvenlik Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Zorlu Topaloglu ve Disisleri Bakani Tahsin Ertugruloglu, yangin bölgesini helikopterle havadan inceledi.
Kaynak: AA