GÜNCELLEME 2 - Usak'ta Çikan Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Yangin bölgesine gelen AK Parti Usak Milletvekili Ismail Günes: 'Evlere çok yakin bir noktada çikan yangin, bir eve siçradi. Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle de büyümeden söndürüldü. Allah'a sükürler olsun ki bir can kaybimiz olmadi'YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI VE DETAYLAR EKLENDI

Usak'in merkez Gögem köyü yakinlarindaki ormanlik alanda çikan yangin kontrol altina alindi.

Gögem köyü göl mevkisindeki ormanlik alandan duman yükseldigini görenler, durumu Usak Orman Isletme Müdürlügü ekiplerine bildirdi.

Yangin bölgesine giden Usak, Manisa, Kütahya ve Denizli'ye bagli 20 arazöz, 4 su ikmal, 4 ilk müdahale araci ile Usak Belediyesi Itfaiyesi, Usak Karma Organize Sanayi Bölgesi Itfaiyesi, Usak Organize Sanayi Bölgesi Itfaiyesi, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve Usak Havalimani'nda görevli itfaiye ekipleri ve 6 is makinesi alevlere müdahale etti.

Ekipler, yanan alanin yakinindaki bölgede bulunan evlerin tedbir amaçli bosaltilmasi için çalisma baslatti. Bölgedeki bir eve siçrayan yangin ekiplerin hizli müdahalesiyle söndürüldü.

Yaklasik 4 saatlik çalismanin ardindan yangin kontrol altina alindi. Ekiplerin sogutma çalismalari devam ediyor.

AK Parti Usak Milletvekili Ismail Günes, CHP Usak Milletvekili Özkan Yalim, AK Parti Il Baskani Fahrretin Tugrul, CHP Il Baskani Ali Karaoba, Il Jandarma Komutani Albay Murat Kiliç, Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer ile Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, yangin bölgesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Usak Milletvekili Günes, gazetecilere yaptigi açiklamada, 15.30 siralarinda Gögem köyü yakinlarinda baslayan yanginin rüzgarin da etkisiyle hizla büyüdügünü söyledi.

Yangina çok sayida ekibin kisa sürede müdahale ettigini belirten Günes, söyle konustu:

"Yangin kontrol altina alindi. Evlere çok yakin bir noktada çikan yangin, bir eve siçradi. Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle de büyümeden söndürüldü. Allah'a sükürler olsun ki bir can kaybimiz olmadi. Kontrol altina aldigimiz bu yangini da kisa sürede söndürecegiz. Ben burada söndürme çalismalarina katilan tüm ekiplerimize, gönüllü olarak da destek veren tüm hemsehrilerimize çok tesekkür ediyorum. Usakli hemsehrilerimize çok geçmis olsun diyorum."

AK Parti Il Baskani Tugrul da yanginin ilk anindan itibaren devletin tüm imkanlarinin seferber edildigini dile getirdi.

Yangin bölgesine gelen sivil toplum kuruluslarinin görevlileri de söndürme çalismalari sirasinda ekiplere su ve ayran verdi.

Yaklasik 15 hektarlik ormanlik alanin zarar gördügü yanginin çikis sebebinin arastirildigi bildirildi.

Kaynak: AA