Erzincan'da Hasere Ve Sineklere Karsi Sokaklar Ilaçlandi

Erzincan’da sinek ve hasere mücadelesi devam ediyor. Kent genelinde dogal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlarla sinek ve haserelere karsi ilaçlama çalismasi yürütüyor.

Erzincan'da Hasere Ve Sineklere Karsi Sokaklar Ilaçlandi
Erzincan Belediyesi yaz aylarinda ortaya çikan sinek ve karasineklere karsi ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor. Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan tüm mahallelerde, park ve bahçelerde ilaçlama çalismalari devam ediyor.

Erzincan Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, yaz aylarinda artan sicaklikla birlikte ortaya çikan sinek ve karasineklere karsi sehir genelinde mahalle, cadde, sokak, park ve yesil alanlarda her gün etkin ilaçlama çalismasi gerçeklestiriyor. Ilaçlama sirasinda, insan sagligina zarar vermeyen maddeler kullanan ekipler, günlük ilaçlama hizmetinin yani sira ilçede yasayan vatandaslardan gelen talepleri de degerlendirmeye aliyor.

Veteriner Isleri Müdürü Tacettin Paçaci, Erzincan’da sezon boyu ilaçlama çalismalarinin devam edecegini kaydetti.

Erzincan halkinin sineksiz bir yaz geçirmesi için zaman gözetilmeksizin 24 saat kesintisiz ilaçlama yaptiklarini ve ilaçlama ekibinin çalismalarini yakindan takip ettigini belirten Belediye Baskani Bekir Aksun ise açiklamasinda, “Asiri sicaklara bagli olarak artan sivrisinek, karasineklere karsi sehrimizin tüm mahallelerinde ilaçlama yapiyoruz. Yaz aylari boyunca sürecek olan çalismalarimizla vatandaslarimizin sineklerden ve sinek vasitasiyla bulasan hastaliklardan uzak, rahat bir yaz geçirmelerini amaçliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA