Edirne'de Bir Mahallede Okul Müdürü Ve Muhtarin Girisimiyle Okuma Seferberligi Baslatildi

Mithatpasa Ilkokulu Müdürü Ertan Çekiç: 'Biz insanlara okuma aliskanligi kazandirmak istiyoruz. Kitaplar dünyayi degistirmez belki ama insanlari degistirebilir. Insanlar da dünyayi degistirebilir'

Edirne'de bir mahallede okul müdürü ve muhtarin girisimiyle, "Mahallem Okuyor" projesi hayata geçirildi.

Yeniimaret Mahallesi'nde, Mithatpasa Ilkokulu Müdürü Ertan Çekiç ile mahalle muhtari Eren Kaçarlar öncülügünde baslatilan projeyle, ögrencilerin ve ailelerinin okuma bilincinin arttirilmasi ve farkindalik olusturmak amaçlaniyor.

Daha önce ögrencileri için mahallede açik hava sinifi kurarak ders veren, okula destek için balya samani tasiyan okul müdürü Çekiç, bu kez de kitap okumanin yayginlasmasi için 7'den 70'e vatandaslari bir araya getirdi. Yaklasik 100 kisi bir saat boyunca kitap okudu.

Okul Müdürü Çekiç, gazetecilere yaptigi açiklamada, okumanin ve okutmanin önemini anlatmak için çaba sarf ettigini söyledi.

Egitimin en önemli ayaklarindan birinin kitap okumak oldugunu vurgulayan Çekiç, "Mahalle sakinlerimizle birlikte kitap okuma seferberligi ilan ettik. Bugün bu sokakta okuyoruz, diger sokaklarda, evlerde ve her yerde okuyacagiz." dedi.

Çekiç, çocuklarin okumaya olan sevgisini artirmak için ailelerinin kitap okuyarak örnek olmasinin önem tasidigini dile getirdi.

"Daha güzel bir dünya için kitap okuyacagiz" diyen Çekiç, söyle konustu:

"Bir yil sonrasini düsünüyorsan ekin ek, 10 yil sonrasini düsünüyorsan agaç dik, yüz yil sonrasini düsünüyorsan insanlari egit derler. Egitimin en önemli ayagi kitap okumaktir. Biz insanlara okuma aliskanligi kazandirmak istiyoruz. Kitaplar dünyayi degistirmez belki ama insanlari degistirebilir. Insanlar da dünyayi degistirebilir."

Muhtar Eren Kaçarlar ise mahallede okuma aliskanliginin artirilmasi için çalismalar yaptiklarini belirterek, destek veren herkese tesekkür etti.

- Okumayan herkese örnek olalim, okumayan kimse kalmasin"

Mahalle sakinlerinden Aysel Erisken, çocuklari ve torunlariyla kitap okudugunu, onlara örnek oldugunu dile getirdi.

Güzel bir gelecek için kitap okumanin önemli oldugunu belirten Erisken, "Ben okuyamadim ama çocuklarimi okuttum. Çocuklarimin okumasini ve güzel egitim görmesini istiyorum." dedi.

Bilgen Dur da çocuklariyla birlikte kitap okuyarak onlari egitim almaya tesvik ettiklerini söyledi.

Herkese kitap okuma çagrisinda bulunan Dur, "Okumak çok güzel bir sey. Okumayan herkese örnek olalim, okumayan kimse kalmasin. Okul müdürümüz ve muhtarimizdan Allah razi olsun." diye konustu.

4. sinif ögrencisi Tanem Cevizli ise kitap okumayi çok sevdigini, aileleriyle birlikte kitap okumanin çok güzel oldugunu ifade etti.

6. sinif ögrencisi Hira Nur Yildirim da mahallede bir araya gelerek kitap okumanin farkli bir güzelligi oldugunu vurguladi.
Kaynak: AA