Dik Yamaçlariyla Dogunun Ihlara Vadisi Açiklamasi Murat Kanyonu

Agri’nin Diyadin ilçesinde bulunan ve kilometrelerce uzunluga sahip olan Murat Kanyonu, dogal güzellikleri ve essiz manzarasiyla ziyaretçilerini agirliyor.

Dik Yamaçlariyla Dogunun Ihlara Vadisi Açiklamasi Murat Kanyonu
Agri’nin Diyadin ilçesinde bulunan ve Dogu Anadolu bölgesinin en önemli akarsularindan olan Murat Nehri’nin kaynagindan baslayan Murat Kanyonu, kilometrelerce uzunlugu ve asinma sonucu yamaçlarinda olusan basamak seklindeki kayaliklariyla görenlerin ilgisini çekiyor. Dört mevsim ayri bir güzellige sahip olan kanyon, yaz aylarinda sahip oldugu serin havasi sayesinde sicaktan bunalan vatandaslarin ilgisini çekiyor. . Ilçe merkezi sinirlari içerisinde bulunmasi nedeniyle ulasimi rahat olan ve yer yer 150 metre genislige ulasan Murat Kanyon’u, dogal güzelligi ve essiz manzarasiyla ziyaretçilerini bekliyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan ’Dogal Sit- Nitelikli Dogal Koruma Alani’ olarak tescillenen Murat Kanyonu’nun içinden geçen nehrin kenarinda bulunan Millet Bahçesi ise, sehrin gürültüsünden sikilan vatandaslar için bir dinlenme noktasi oluyor.

“Türkiye’nin her tarafi bir cennet, cennete bekleriz”

Turizm anlaminda yeni kesfedilen mekanlari gezdigini ve klasik tatil anlayisindan çikip daha çok dogayla bas basa vakit geçirdigini söyleyen ziyaretçilerden Ferhat Özmen, Murat Kanyonu’nun sahip oldugu güzelliklerden bahsederek, “Benim buraya gelis sebebim turizmde çok daha farkli ve güzel yerleri görmek istemem. Son zamanlarda Türkiye’de turizm yerlerinin kesfedilmesiyle birlikte insanlarin yeniden buldugu mekanlari görüyoruz ve bunlari arkadaslarimizla paylasiyoruz. Burasi da böyle bir yer. Sevdigimizi bir yer oldu. Tropikal dedigimiz ya da farkli gelen geziler daha heyecan veriyor ve burayi da özellikle ülkenin sicaktan kavruldugu bir dönemde serin ve temiz dogasiyla gelip ziyaret ettik. Neticede Türkiye’nin her tarafi bir cennet, cennete bekleriz.

Buraya gelirken dinlenip konaklayabilecegimiz bir bahçenin oldugunu gördük. Kaymakamligin ve belediyenin çok ciddi çalismalari olmus. Ben özellikle buranin tabiatina hayran kaldim. Özellikle pandemiden sonra doganin kiymetini anladik ve çok sevdik. Bence burada dogayla birlikte olmak hiçbir tatile degisilmeyecek bir karar.” seklinde konustu.

“Böyle dogal güzellikler her zaman beton bir sehrin içinde bulunmuyor”

Istanbul’dan Diyadin’e gelen ve Murat Kanyonu’nu ziyaret eden Melisa Karatas ise, kanyonun essiz bir dogal güzellige sahip oldugunu belirterek, “ Ben Istanbul’dan geldim. Buraliyim ama böyle yerleri duymamistim. Sonra bir gün konusurken duyduk ailemle ve buraya geldik. Yaklasik iki saat sürdü ama degdi. Böyle dogal güzellikler her zaman beton bir sehrin içinde bulunmuyor. Yani anlayacaginiz gerçekten güzel bir doga harikasi ve ilk defa böyle bir sey gördüm. Inanilmaz derecede güzel.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA