Bursa'daki Is Insanlarindan Yanan Orman Alanlari Için Agaçlandirma Kampanyasina Destek Çagrisi

Rumelili Yönetici Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (RUMELISIAD), ülke genelindeki orman yanginlarinda zarar gören alanlari agaçlandirmak için TEMA Vakfi is birliginde fidan bagisi kampanyasi baslatti.

Dernekten yapilan açiklamada görüslerine yer verilen RUMELISIAD Baskani Zarif Alp, söz konusu agaç dikim kampanyasi için tüm vatandaslara ve sivil toplum kuruluslarina destek çagrisinda bulundu.

Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçtigini ifade eden Alp, sunlari kaydetti:

"Ülkemizin dört bir yaninda yanginlar meydana geldi. Ormanlarimiz yandi ve onlarla birlikte bizim de içimiz kül oldu. Yanginda zarar gören bölgelerin tekrar agaçlandirilmasina destek olmak için üyelerimizin katilimiyla TEMA Vakfi'na bagis desteginde bulunuyoruz. Cennet vatanimiza nefes olmak için ormanlarimiz için gelecegimiz için birlik olma vakti. Bu noktada, hepimize önemli sorumluluklar düsüyor. Dogamizi birlikte yeniden yesertelim, yaralarimizi birlikte saralim. Gelecek nesillere daha yasanilabilir bir çevre birakmak istiyoruz. Içinde bulundugumuz doga ve çevre hepimizin. Bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor. Hep birlikte yasami da umudu da yeniden yesertecegiz."

Bir günde 6 bin fidan bagisi yapilan kampanya kapsaminda 10 bin fidana ulasmanin hedeflendigi bildirildi.

Kaynak: AA