Bursa Büyüksehir Belediyesinden Marmaris'teki Yangin Söndürme Çalismalarina Destek

Bursa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina bagli 7 araç ile 21 personel, Mugla Marmaris'teki yanginlara müdahale etmek için yola çikti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Adana, Antalya, Mugla, İçel, Izmir ve Osmaniye basta olmak üzere 28-31 Temmuz tarihlerinde 26 ilde çikan 98 yanginin 81'i kontrol altina alinirken, yangin söndürme çalismalarina farkli illerden destek yagiyor.

Içisleri Bakanligi, Orman Bakanligi ve AFAD'in talimatlari dogrultusunda Bursa Büyüksehir Belediyesi de harekete geçti. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'in talimatiyla Mugla Marmaris'teki orman yanginina müdahale için Itfaiye Daire Baskanligi ve BUSKI ekipleri hazirlandi. Küçük Sanayi Itfaiye Istasyonunda hazirliklarini tamamlayan 21 personel, 7 araç ile yola çikti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Itfaiye Daire Baskani Muhammed Emin Tarim, orman yanginlarinin ivedilikle söndürülmesi için Bursa ekibinin de görev basinda olacagini belirterek, yanginlarin bir ön önce söndürülmesini temenni etti.

Kaynak: AA