Ardahan Valisi Öner, Kovid-19'A Karsi Vatandaslari Asi Olmaya Çagirdi Açiklamasi

'Vatandasimizin durumunu göz önüne alip 'haydi Ardahan asiya' diyerek halkimizin ayagina gidiyoruz'.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, kirsalda Kovid-19 ile mücadelede fedakarca görev yapan saglik ekiplerinin çalismalarina katildi, vatandaslardan asi olmalarini istedi.

Vali Hüseyin Öner, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Il Saglik Müdürü Dr. Erkan Özdemir, Göle Kaymakam Vekili Alper Tas ile 2 bin 300 rakimdaki Göle ilçesine bagli Küçük Altunbulak köyü yaylasinda kurulan asi çadirina gitti.

Asilama çalismalarini inceleyen Öner, yaptigi konusmada, saglikçilarin hafta içi ve hafta sonu demeden fedakarca köy ve yayla ortaminda çalistigini belirterek, vatandasin bu çabaya destek vermesini istedi.

Öner, su degerlendirmelerde bulundu:

"Amacimiz asi olmayan kimse kalmasin. Bu nedenle vatandasimizin durumunu göz önüne alip 'haydi Ardahan asiya' diyerek halkimizin ayagina gidiyoruz. Ardahan'da asilama konusunda vatandaslarimizin duyarliligi ve saglik personelimizin yaptigi özverili ve basarili çalismalariyla yüzde 68'e ulastik. Bu durumda Dogu Anadolu Bölgesi'nin ikinci en yüksek degere sahip iliyiz. Bu nedenle sari kategoride yer almaktayiz."

Öner, asi yaptirmayanlarin risk altinda oldugunu belirterek, "Ilimizde temmuz ayinda görülen Covid-19 vakalarini inceledigimizde bunlarin yüzde 95'inin hiç asi yaptirmadigi veya sadece bir doz asilarini yaptiranlardan oldugunu gördük. Asinin gücünün bizi koruyacagini biliyoruz. Asilarimizi yaptirdigimizda hastaliktan korunacagimizi, çocuklarimizin egitimlerinin, esnafimizin ticaretinin, köylümüzün tariminin, hayvanciliginin kisaca tüm vatandaslarimizin hayatlarinin normallesecegini bilmeliyiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA