Antalya'nin Akseki Ilçesindeki Yangina Müdahale Ediliyor

Kepezbeleni Mahallesi'nde baslayan yangin, Hocaköy Mahallesi'ne kadar ulasti.

Antalya'nin Akseki ilçesindeki yangin rüzgarin etkisiyle ikinci bir mahalleye yaklasti.

Ilçedeki Kepezbeleni Mahallesi'nde 28 Temmuz aksami çikan orman yanginina karadan müdahale devam ediyor. Rüzgarin etkisiyle Kepezbeleni Mahallesi'ndeki yangin, bölgeye yakin Hocaköy Mahallesi'ndeki yerlesim yerlerine kadar ulasti.

Akseki Kaymakami Volkan Hülür, AA muhabirine, yangina yönelik yogun bir mücadele yürütüldügünü söyledi. Kendisi de sahada çalismalara katilan Hülür, "Yangin henüz yerlesim alanina ulasmadi, ulasmamasi için de ugrasiyoruz, çaba sarf ediyoruz. Çok sayida arazöz ve orman isçisiyle müdahaleler sürüyor." dedi.

- Hocaköy Mahallesi de tahliye edildi

Akseki Belediye Baskani Ibrahim Özkan da yangin nedeniyle daha önce komsu mahalle Kepez'in bosaltildigini animsatti. Yanginin yayilmasi nedeniyle Hocaköy Mahallesi'nin de tahliye edildigini aktaran Özkan, vatandaslarin bölgeden uzaklasmalari konusunda uyarildigini kaydetti.

Söndürme çalismasina gönüllü katilan vatandaslar da yangina hortumlarla su sikarak ve kendi imkanlariyla ekiplere yardim ediyor.

Yangina iliskin hoparlörlerden uyari anonslari yapildigini aktaran mahalle sakinlerinden Hacer Yilmaz, yangina müdahale ettiklerini anlatti.

Kaynak: AA