Aksarayli Oto Çekiciler Bu Sefer Araç Degil Yardim Tasidi

Aksaray’da oto kurtarma isi yapan esnaflar aldiklari kararla oto çekiciligine ara verip Antalya’nin Manavgat ilçesinde devam eden yanginda magdur olan vatandaslara yardim tasimak için toplandi.

Aksarayli Oto Çekiciler Bu Sefer Araç Degil Yardim Tasidi


Aksaray’da oto kurtarma hizmeti veren esnaflar, Antalya’nin Manavgat ilçesinde devam eden yanginda magdur olan vatandaslarin yarasini sarmak ve temel ihtiyaçlarini karsilamak için bir araya geldi. Aldiklari kararla islerine 2 günlük ara veren 9 oto kurtarma firmasinda yetkili olan 15 esnaf vatandaslarin da destegiyle hayvanlarin yiyecegi samandan, gida ve temel ihtiyaç ürünlerine kadar birçok yardim topladi. Ortak kullanim alanlari olan Yedi Emin Deposu’nda bir araya gelen esnaflar, oto kurtarma için kullandiklari çekicilere hem kendi aldiklari hem de vatandaslarin getirdikleri yardim malzemelerini yükledi. 3 araç saman balyasi, 2 araç hayvan yemi ve 9 araç dolusu temel ihtiyaç ile gida malzemesi yükleyen esnaflar el birligi ile çalisti. Vatandaslardan gelen destekleri de geri çevirmeyen oto kurtarma esnaflari vatandaslarin araçlarini karsilayarak, getirdikleri ürünleri tasiyip araçlara yerlestirdi. Yolda olusabilecek olumsuzluklara karsi önlemlerini alan esnaflar polis ekiplerinin koordinesiyle Aksaray’dan Antalya’ya hareket etti.

Yaralari sarmak için her zaman hazirlar

Esnaf grubunun öncülügünü yapan Amir Uçkun (33), islerine 2 günlük ara verdiklerini ve aldiklari kararla bu sefer araç degil yardim tasidiklarini belirterek, “Bugün biz bir karar aldik. Antalya’da Manavgat ilçesinde yüzde 75’inde bir yangin mevcut, oradaki insanlarimiza, oradaki hayvanlarimiza bir destek amaçli isimizi biraktik. Bugün araç degil, ihtiyaç malzemesi tasiyoruz. Bugün Aksaray halkindan Allah razi olsun. Kimlere sesimizi gönderdiysek, hiçbirisi bizi bos çevirmedi. Herkesten Allah razi olsun. Burada sadece bir benim degil, Aksaray halkinin bütün emegi yer aldi. Allah nasip ederse yolumuz Manavgat, oradaki vatandaslarimiza oradaki vatandaslarimiza yardim etmeye gidiyoruz. Yardimlarinizi bekliyoruz. Dualariniza ihtiyacimiz var. Bugün orasiysa yarin baska yere gideriz hiç önemli degil, elimizden gelen ne ise yardim etmeye raziyiz” dedi.



“Millet olarak birbirimizin arkasindayiz”

Türk milletinin el ele verdiginde her zorlugu astigini belirten esnaflardan Tahsin Dagdelen (29), “Biz bugün buraya ülkemizde olan bazi yanginlardan dolayi, özellikle Antalya ilimizdeki yangina bir nebzede olsa yara bandi olmak için hep bir araya geldik. Gördügünüz üzere burada kurtarici arkadaslarla hepimiz el ele verdik. Elimizden geldigince her zaman oldugu gibi Türk milleti olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalistik. Yapacaklarimiz da vardir. Simdilik yaptigimiz, yapacaklarimiz bunlar. Insallah Türk milleti olarak hepimiz bir birimizin arkasindayiz. Insallah bu günleri atlatiriz. Allah’im bu günleri bir daha yasatmasin” diye konustu.

Kaynak: İHA