AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Osmaniye'deki Yangin Kontrol Altina Alindi'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Osmaniye’deki yangin su andan itibaren kontrol altina alinmis durumda. Allah’a sükürler olsun ki 3 gündür süren yangin, ormanda mücadele eden arkadaslarimizin verdigi bilgiyle yanginin kontrol altina alindigi yönünde. Simdi yavas yavas sogutma çalismalarina baslandi. Osmaniye’mizdeki tesellimiz herhangi bir can kaybimizin olmamasidir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Osmaniye'deki Yangin Kontrol Altina Alindi'


Adana’dan karayolu ile Osmaniye’deki yangin bölgesine gelen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yangin Yönetim Merkezi’nde Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz’dan yanginla ilgili bilgiler aldi. Ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan Çelik, Osmaniye’deki yanginin kontrol altina alindigini ve sogutma çalismalarinin baslatildigini söyledi.



“Osmaniye’deki yangin kontrol altina alindi”

Yanginin baslamasiyla müdahale edilmesinin arasinda 5 dakika zaman oldugunu ifade eden Ömer Çelik, “Osmaniye’de yangin, su andan itibaren kontrol altina alinmis durumda. Allah’a sükürler olsun ki 3 gündür süren bu yangin, su an itibariyle ormanda mücadele eden arkadaslarimizin verdigi bilgi, yanginin kontrol altina alindigi yönünde. Simdi yavas yavas sogutma çalismalarina baslandi. Ayin 28’inde ögleden sonra yanginin baslamasiyla yangina müdahale etme arasinda geçen süre 5 dakikadir. Orman teskilatimiz yangini birkaç dakika içerisinde tespit etmis ve aninda müdahale etmistir. Burada kahramanca mücadele verildi.

Sayin Valimizin erken bir sekilde aldigi kararlar, milletvekillerimizin sahada gösterdigi gayretler, AFAD’imizin, Kizilay’imizin sahada olmasi bu felakete karsi güçlü bir durusun ortaya çikmasini sagladi. Köylerimizde zarar gören evlerimiz var, bunlarin hepsinin tespiti yapilmistir” dedi.



“Osmaniye’mizdeki tesellimiz herhangi bir can kaybimizin olmamasidir”

Can kaybi olmamasi teselli oldugunu söyleyen Çelik, “Osmaniye’mizdeki tesellimiz herhangi bir can kaybimizin olmamasidir. Ama Türkiye’nin çesitli yerlerinde can kayiplarimiz var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Orman teskilatimiz sehitler veriyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Burada bütün arkadaslarimizin tespiti ilk andan itibaren orman teskilatimiz büyük bir bilgiyle, büyük bir gayretle ve büyük fedakarlikla bu yangina müdahale ettiler. Onlarin, insanlari korumak için, evleri korumak için gösterdikleri gayretleri takdire sayandir. Ben de az önce hem brifingler dinledim, hem de sayin valimizden bilgiler aldim. Sosyal medyada, buradaki açik hava müzesinin, tarihi eserlerin yandigina dair söylentiler dönüyordu. Bu söylentilerin dogru olmadigini müsahede ettik. Yine teskilatimiz, o tarihi alanlari da korumak için tedbirleri es zamanli olarak almislar” diye konustu.



“Devletimizin imkanlariyla en kisa zamanda vatandaslarimizin yarasini saracagiz”

Osmaniye’de büyük bir basari oldugunu da sözlerine ekleyen Çelik, “Az evvel brifingde de gördük. Brifingde de gördük ki yangin kisa süre içerisinde büyük bir alana yayiliyor. Ardindan ters bir rüzgar çikiyor ve ters yöne dogru yayiliyor. Kozalaklar 1500 hektar alanin yanacagi kadar büyük bir alana yayiliyor. Kullandiklari teknolojik imkanlar ve bilgi birikimleriyle, orman teskilatimiz güçlü bir mücadeleyle bu yangini kontrol altina almis durumda. Bütün kurumlarimiz burada, belediye baskanimiz burada. Belediye ekipleri, bütün imkanlariyla görev basinda. AFAD’imiz burada, Kizilayimiz burada. Orman teskilati 7/24 saat esasina göre çalisiyor. Jandarma teskilatimiz, polisimiz her türlü güvenligi saglamak için sahadalar. Burada büyük bir birlik ve dayanisma içerisinde bu mücadele veriliyor. Burada alinan kararlarin hizli bir sekilde alinmasi ve sahada hizli bir sekilde uygulanmasi neticesinde, sükürler olsun ki son geldigimiz nokta itibariyle yangin kontrol altina alinmistir. Bütün Osmaniye’ye, bütün Cebelibereket’e geçmis olsun diyorum. Allah beterinden saklasin. Devlet milletin devletidir. Biraz evvel muhtarimizla konustum. ’Yapmamiz gereken bir sey var mi?’ , ’Bir eksiginiz var mi?’ diye sordum. Bütün kurumlarimizin destek verdiklerini söylediler. Az evvel Cumhurbaskanimiz açiklamasinda burayi da afet bölgesi olarak ilan etti. Bu karardan dolayi biz de kendisine sükranlarimizi sunuyoruz. Bu kararla birlikte buradaki yaralarin sarilmasi noktasinda daha hizli bir mücadele verilecektir. Sogutma çalismalarinin ardindan, bölge hemen yesillendirilmeye baslayacak. Bizler hep beraber vatandasimizin emrindeyiz. Devletimizin imkanlariyla en kisa zamanda vatandaslarimizin yarasini saracagiz. Tekrardan geçmis olsun, Allah beterinden saklasin” ifadelerini kullandi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açiklamasinin ardindan Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmusoglu ile Ismail Kaya ve diger protokol mensuplariyla birlikte Karatepe Kilim Kooperatifini ziyaret etti. Daha sonra Karatepe köyüne bagli Saglamerler Mahallesi’nde yangindan zarar gören evlerde incelemelerde bulunan Çelik ev sahiplerine geçmis olsun dileklerini iletti.
Kaynak: İHA