Adana Ve Osmaniye'deki Orman Yanginlarina Gaziantep'ten Destek

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Osmaniye Merkez Ilçe’ye bagli Kazmaca Köyü Tülüce mevkiindeki orman yanginini kontrol altina alinmasi için destek verirken Adana Aladag’da süren yangina müdahale için yola çikti.

Adana Ve Osmaniye'deki Orman Yanginlarina Gaziantep'ten Destek
Osmaniye Merkez Ilçesi’nde dün çikan ve kisa sürede rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayilan orman yangina karsi verilen mücadeleye Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’na bagli ekipler destek vermek için bölgeye geçti. Kazmaca Köyü Tülüce mevkiindeki çikan orman yangini, Sarpinagzi Köyü ile Kadirli Ilçesi’nde bulunan Karatepe Köyü’ne kadar yayildi. Alevleri kontrol altina almak için mücadele devam ederken yerlesim yerlerine yakin olmasi nedeniyle evler bosaltildi. Yangin nedeniyle Karatepe-Kadirli kara yolu ise tedbir amaçli kapatildi.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri ayrica Aladag’da dün çikan ve etkisini hizla arttiran orman yanginina müdahale ve destek için de yola çikti. Karaisali ile Imamoglu Ilçeleri’nin sinirlarina kadar yayilan yangin, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altina alinmaya çalisiyor.
Kaynak: İHA