Acelle Yayla Senlikleri'ne Gelenler, Kurulacak Stantta Kovid-19 Asisi Yaptirabilecek

Senlikler, Sakarya'nin Akyazi ilçesindeki 1700 rakimli yaylada 68 Agustos'ta düzenlenecek.

Sakarya'nin Akyazi ilçesinde 1700 rakimli Acelle Yaylasi'nda düzenlenecek senlik kapsaminda alanda, vatandaslarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptirabilmesi için stant kurulacak.

Akyazi Acelle Yaylasi Güzellestirme ve Yasatma Dernegince 6-8 Agustos'ta gerçeklestirilecek senlikler için salgin kosullari göz önüne alinarak hazirliklar yapildi.

"Asini ol gel, olmadiysan yaylada ol yine gel." sloganiyla baslatilan kampanya kapsaminda senlige katilacak vatandaslar, alanda kurulacak stantta saglik ekiplerine asisini yaptirabilecek.

Dernek Baskani Ahmet Acar, yaptigi açiklamada, senligin salgin tedbirleri dogrultusunda gerçeklestirilecegini söyledi.

Vatandaslari senlige davet eden Acar, "Acellle Yaylasi'nda tüm yayla sevdalilarini asi kampanyamiza katilmaya, Kizilaya kan bagisinda bulunmaya davet ediyoruz. Vatandaslarimizi senlikte gönüllerince eglenmeye davet ediyoruz." diye konustu.

- "Sosyal farkindalik olusturalim istedik"

Senligin organizatörü Necati Selvitop da senliklerde bu yil, salgina karsi asi kampanyasi temasini öne çikaracaklarini kaydetti.

Senlige katilacak vatandaslara asi olmalari çagrisinda bulunan Selvitop, "Sosyal farkindalik olusturalim istedik. Fedakar saglik personelinin gece gündüz il, ilçe, köy, mahalle ve sokak sokak dolasip asilama yaptigi günümüzde bizlerin de sivil toplum kuruluslari olarak bu mücadeleye duyarsiz kalmasi mümkün degil." ifadelerini kullandi.

Selvitop, organizasyona katkilarindan dolayi Saglik ile Kültür ve Turizm bakanliklari, Sakarya Valiligi ve Akyazi Belediyesine tesekkür etti.

Senliklere katilacak bazi sanatçilar da paylastiklari videolarla vatandaslari asi olmaya ve etkinliklere katilmaya çagirdi.

Yerel ve ulusal sanatçilarin sahne alacagi senliklere katilanlar, kemençe, davul ve zurna esliginde eglenecek.
Kaynak: AA