Osmaniye'deki Orman Yangininda Evleri Zarar Gören Vatandaslar Gözyaslarini Tutamadi

Yasemin Kaya: 'Annemle babam yasiyor bu evde. Evden hiçbir esyayi kurtaramadik' Feride Torsahin: 'Evimi bu halde görünce çok kötü oldum. Içerideki bugdayim, bulgurum hala yaniyor. Devletimize, milletimize güveniyoruz'

Osmaniye'de iki gün önce çikan orman yangininda tahliye edildikleri evlerinin son durumunu gören vatandaslar gözyasi döktü.

Merkeze bagli Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki yanginda Karatepe köyü Saglamerler Mahallesi'nde yasayan anne ve babasina ait evin kullanilamaz hale geldigini gören Yasemin Kaya, duygulu anlar yasadi.

Kaya, dün ögleden sonra yanginin evlerinin yanina kadar geldigini, son ana kadar evi terk etmediklerini söyledi.

Alevlerin iyice yaklasmasi üzerine evi tahliye etmek zorunda kaldiklarini ifade eden Kaya, "Zararimiz çok. Evde kullanilacak hiçbir sey kalmadi. Annemle babam yasiyor bu evde. Evden hiçbir esyayi kurtaramadik. Çökme tehlikesi var diye eve bile giremiyoruz. Çaresiz kaldik." dedi.

Kaya, "Annem kanser hastasi tedavi görüyor, babam kalp hastasi. Ikisi de yasli, tekrar bir ev yapip oturamazlar. Acilen baslarini sokacak bir ev lazim. Devletimizin destegini bekliyoruz." diye konustu.

Esiyle yasadigi evi yanan 51 yasindaki Feride Torsahin de alevler evlerine ulasmadan önce jandarma ekiplerince tahliye edildiklerini belirtti.

Alevlerin görünmesiyle mahallede yasayanlarin araçlarina binerek bölgeden uzaklastigini dile getiren Torsahin, "Evimize geldik ama her seyimiz yanmis. Allah'tan gündüz oldu yangin. Yoksa uyurken yakalanabilirdik. Evimi bu halde görünce çok kötü oldum. Içerideki bugdayim, bulgurum hala yaniyor. Artik devletimize, milletimize güveniyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA