Mülteci Çocuklarin Simgesi Kukla 'Küçük Amal'in Ingiltere'ye Yolculugundaki Duragi Mersin Oldu

Suriyeli mülteci çocuklarin yasadigi zorluklarin dünya gündemine tasinmasi amaciyla tasarlanan 3,5 metre uzunlugundaki kukla "Küçük Amal", Gaziantep'ten baslayan Ingiltere yolculugunda İçel'den geçti.

Mülteci çocuklarin, aileleriyle ya da aileleri olmadan Avrupa'ya uzanan yolculuklarindaki zorluklari gündeme tasiyacak "Küçük Amal", Adana ve Tarsus'un ardindan kent merkezine geldi.

Küçük Amal, farkli dinlere mensup kisilerin kabirlerinin bir arada bulundugu İçel Sehir Mezarligi'nda, basina kapali gerçeklestirilen bazi etkinliklere katildi.

Buradaki programin ardindan kukla, Adnan Menderes Bulvari üzerindeki sahil bandinda yürüdü.

Küçük Amal, yürüyüsü sirasinda kentin deniz manzarasini izledi, vatandaslarla fotograf çektirdi.

Çocuklar esliginde Özgecan Aslan Baris Meydani'na ulasan kukla, alandaki bir duvara resmedilen Mustafa Kemal Atatürk ve Özgecan Aslan'in portrelerine selam verdi.

Kuklanin yürüyüsüne vatandaslar ilgi gösterdi.

- Annesini bulmak üzere yola çikan bir kiz çocugunun hikayesi

Mülteci konularini isleyen Ingiltere merkezli Good Chance Tiyatrosu öncülügünde hazirlanan, Türkiye ve dünyadan birçok sanatçi, kurum ve kurulusun destekledigi "Yürüyüs (The Walk) Projesi" kapsaminda hazirlanan kukla "Küçük Amal", annesini bulmak üzere yola çikan bir kiz çocugunun hikayesini konu aliyor.

"Küçük Amal"in buruk hikayesiyle dünya kamuoyunda farkindalik olusturmak ve mülteci çocuklarin sorunlarina dikkat çekilmesinin amaçlandigi proje çerçevesinde tasarlanan 3,5 metre uzunlugundaki kukla, 8 ülke sinirini asarak 65 sehirde binlerce kilometrelik yolculuk yapacak.

Kuklanin yolculugu, 3 Kasim'da Ingiltere'nin Manchester kentinde son bulacak.

Kaynak: AA