Türkiye'nin En Büyük Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Hastanesi Açildi

Kansere Karsi Birlikte Dernegi (KANKA) öncülügünde hayirseverlerin yardimiyla yaptirilan ve ayni anda 40 çocuga kemik iligi naklinin yapilabilecegi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi açildi. Açilisa telefonla baglanan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Hastanemiz bünyesindeki kemik iligi nakli, ayakta tedavi merkezleri ile kendi alaninda ülkemizin en büyük ve önemli saglik kurulusudur” dedi.

Türkiye'nin En Büyük Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Hastanesi Açildi
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törenin açilisinda konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki hastanenin yapiminda katkida bulunan herkese tesekkürlerini ileterek, “Kamu hizmetinde neredeyse 30 seneye yaklasiyor vazifem. Binlerce temel atma, açilis törenine katildim. Ama herhalde bu günkü kadar güzel, anlamli ve duygulu ortami yasamadim diye düsünüyorum” diyerek hastanenin yapiminda katkida bulunan hayirseverlere tesekkürlerini iletti” diye konustu.



“Hastanenin dünyadaki tüm çocuklarin umudu haline gelecegine yürekten inaniyorum”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin telefonundan açilisa baglanan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ise, açilisi yapilan hastanenin çocuklarin umudu olacagina inandigini ifade ederek, “Erciyes Üniversitemizin bünyesinde hayirseverlerimizin katkilariyla yapilan Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin sehrimize, ülkemize ve evlatlarimiza hayirli olmasini diliyorum. Bu önemli projeye katki saglayan herkese sükranlarimi sunuyorum. Kayseri; merhum Kadir Has gibi pek çok hayirsevere ev sahipligi yapmis, mayasinda insana hizmet olan bir sehirdir. Açilisini yaptigimiz hastanemizin ayni sekilde insa edilmis olmasindan memnuniyet duyuyorum. Hastanemiz bünyesindeki kemik iligi nakli, ayakta tedavi merkezleri ile kendi alaninda ülkemizin en büyük ve önemli saglik kurulusudur. Kapasitesi itibariyle ayni anda 40 çocugumuza kemik iligi nakli yapilabilecek imkana sahiptir. Hatta bu özelligi ile birakin ülkemizi dünyada bile hastanemizle yarisabilecek kurum yoktur. Ülkemizde henüz baslanamamis olan gen tedavisi için gereken altyapiya sahip olan hastanemizde en kisa sürede bu yönteminde devreye alinmasini temenni ediyorum. Gereken kadrolarin tahsisi ve diger ihtiyaçlarin giderilmesi ile hastanemizin çok yakin bir zaman bölgemizdeki, hatta dünyadaki tüm çocuklarin umudu haline gelecegine yürekten inaniyorum. Bir kez daha Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanemizin ülkemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyor, hayirseverlerimize ve üniversite yönetimimize sahsim ve milletim adina tesekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygiyla selamliyorum" ifadelerini kullandi.

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin ise, “Bugünkü eser yaklasik 80 milyon TL. Bu eser hepinizin eseri, Allah razi olsun hepinizden. Biz Türkler için imkansiz diye bir sey yoktur. Bir araya geldigimiz zaman insallah ‘çilgin’ denilen seyleri de birbirimize güç vererek basariyoruz. Bundan sonra da millet olarak daha büyük basarilara imza atacagiz” diye konustu.



"Bu hastane 3 yil içerisinde bu hale geldi"

KANKA Dernegi Baskani Musa Karakürkçü, hastanenin açilisindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek, “2 gün önce hastaneye baktigim zaman gözlerim doldu. Bu hastane 3 yil içerisinde bu hale geldi. Hayirseverlerimizin hepsine çok tesekkür ediyorum. Yaklasik 3 sene önce hastanenin temelini atmistik. Çok sükür suanda da hastanemizi açiyoruz. Aradan geçen süre içerisinde çok zor zamanlar, pandemi geçirdik. Ama bu sikintilar içerisinde hastanenin insaati kesilmedi, bitirmeyi basardik. Bu hastane darlikta ve bollukta harcama yapmayi, hayir yapmayi seven örnek insanlarin maddi ve manevi katkilariyla bu hale gelmistir” dedi.

Hastanenin yapilisinda katki saglayan Kayserili hayirseverler adina konusan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin ise, “Hepimiz dünyaya kendi hikayemizi yazmaya geliyoruz. Bir varmis ile basliyor, bir nefeste geçiyor, bir yokmus ile bitiyor. Bu hikayede Allah’in rizasini kazanabilecek isler yapmak, iyi insan olma, hayirla yad edilebilecek insan olmak ve eserler birakmak amaç olmali. Bugün böyle bir eserin açilisinda bir araya geldik. Sükürler olsun bu açilisi görebildik. Tabi ki her hayrin bir baska yaristirilabilecek bir tarafi yok ama söz konusu çocuk sagligi olunca akan sular duruyor” ifadelerini kullandi.

“Üniversitemiz ülkemizin yüz aki olmustur”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis ise üniversitenin ülkenin yüz aki oldugunun altini çizerek, “16 Nisan 2019 tarihinde üniversitemiz ile KANKA arasinda imzalanan protokol ile 10 bin metrekare kapali alanla 5 katli olarak insa edilen ve 4 merkezden olusan sadece sehrimizin degil bölgemizin ve ülkemize hizmet edecek olan önemli bir tedavi merkezi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin açilisini gerçeklestiriyoruz. Ülkemizin en büyük çocuk hematoloji ve onkoloji hastanesi olacak olan hastanemiz60 servis odasi ile modern sartlarda hastalarimiza hizmet edecektir. Ülkemizde çocuk kemik iligi nakilleri için akreditasyon almis olan ilk ve tek merkez olarak hizmete geçecek olan hastanemiz, çocuk kemik iligi nakli yapabilen Türkiye’deki ilk ve tek merkez olacaktir. Erciyes Üniversitemiz 43 yillik tarihiyle Türkiye’nin köklü üniversitelerinden bir tanesidir. Ayni zamanda 11 arastirma üniversitelerinden biridir. Arastirma üniversitesi misyonu olarak bu kapsamda üniversitemiz tarafindan gelistirilen covid-19’a karsi yerli asimizin TÜRKOVAC asimizin da Erciyes Üniversitesi’nden çikmasi bizi ayrica gururlandirmistir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde preklinik çalismasi, Faz-1, Faz-2’si ayni üniversitede basariyla tamamlanmis tek örnektir. Bu da bize ayri gurur vermektedir. Son yillarda Erciyes Üniversitemizin basarilari gururla takip edilmektedir. Üniversitemiz Kayserimizin ve ülkemizin yüz aki olmustur” seklinde konustu.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, Kayseri’nin hayirseverler sehri oldugunu vurgulayarak, “Herkesin sehri kendine güzel. Ama bizim sehrimiz bir baska güzel. Kayseri; sanayinin, ticaretin, kültürün merkezi, kadim medeniyetlerin merkezi. Ama bunlarin bütün bunlarin yaninda hayirseverler sehri. O açidan Kayserili hemsehrilerimizle gurur duyarken bunu hak ettigimize inaniyoruz” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan hayirseverlere plaket takdim edildi. Il Müftüsü Prof. Dr. Sahin Güven’in duasiyla hastanenin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA