Türk Sinemasinin Unutulmaz Ismi Kemal Sunal Zincirlikuyu'daki Kabri Basinda Anildi

Vefatinin üzerinden 21. yil geçen sanatçinin esi Gül Sunal: 'Dün aksam bir YouTube kanali açtim. Kemal'in ilk tiyatroya basladigi günden itibaren biriktirdigi, arsivledigi bütün evraki, çalismalari, gazetede çikan haberleri, hepsi son güne kadar muhafaza edilmis durumda. Buna çok önem veriyordu. Sanirim hayatta olsaydi o da bunu böyle bir sosyal mecrada mutlaka sevenleriyle bulusturmak isterdi'

Usta oyuncu, yapimci ve senarist Kemal Sunal, vefatinin 21. yil döneminde Zincirlikuyu Mezarligi'ndaki kabri basinda anildi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan anma törenine Sunal'in ailesi, yakinlari, sevenleri ile dostlari katildi.

Sanatçinin esi Gül Sunal, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Kemal Sunal'i kaybetmenin acisi ve özleminin arttigini söyledi.

Sevenlerini gördükçe ve onlardan mesajlar aldikça mutlu olduklarini kaydeden Sunal, "Dün aksam bir YouTube kanali açtim. Kemal'in ilk tiyatroya basladigi günden itibaren biriktirdigi, arsivledigi bütün evraki, çalismalari, gazetede çikan haberleri, hepsi son güne kadar muhafaza edilmis durumda. Buna çok önem veriyordu. Sanirim hayatta olsaydi o da bunu böyle bir sosyal mecrada mutlaka sevenleriyle bulusturmak isterdi." dedi.

- "Kemal, gülmeyi ve güldürmeyi çok severdi"

Hatiralarini yaslanmadan kayda alarak, paylasmak istedigini dile getiren Sunal, "Biraz da gülümsetecek hikayeler var içinde tabii. Çünkü biliyorsunuz Kemal, gülmeyi ve güldürmeyi çok severdi. Güzel bir bulusma olacak diye düsünüyorum." diye konustu.

Kizi Ezo Sunal ise annesine bu proje için tesekkür ederek, "O arsivleri her açtiginda duygusal anlar yasiyor, toparlanmasi da biraz zaman aliyor ama onu kendine bir borç bildi." ifadelerini kullandi.

Arsivlerin evdeki kütüphanede oldugunu belirten Sunal, "Ben de önlerinden her geçerken söyle bakip gülümsüyorum. Simdi herkesle paylasacak olmak çok heyecan verici. O yüzden umarim güzel yorumlar alir, sevenleriyle bulusur." dedi.

Sanatçinin oglu Ali Sunal da babasinin kabri basinda her sene dualar ettiklerini söyledi.

Babasinin kendileri için bir çinar oldugunu anlatan Ali Sunal, "Gölgesi üzerimizden hiç eksik olmasin. Torunlarini da bizi de her zaman oldugu yerden kucaklasin, kollasin ve izlesin istiyoruz, onu çok seviyoruz." seklinde konustu.
Kaynak: AA