Sivas'tan Divrigi'ye Istiklal Marsi Yolculugu

Sivas Belediyesi, Istiklal Marsi’nin kabulünün 100.yili münasebetiyle düzenledigi geziler kapsaminda 200 ögrenci ve 40 ögretmenden olusan kafileyi Divrigi’ye gönderdi.

Sivas'tan Divrigi'ye Istiklal Marsi Yolculugu
Sivas Belediyesi gençlerin milli degerleri benimsemesi ve kurtulus mücadelesinin manevi atmosferinin gençlere aktarilmasi amaciyla örnek bir çalismaya imza atti. Milli Egitim Müdürlügü ile organize edilen etkinlik kapsaminda 1-2 Temmuz tarihlerinde ilde kitap okuma ve çesitli aktivitelere katilan 200 ögrenci ve 40 ögretmenden olusan kafile Divrigi ilçesini ziyaret ederek Istiklal Marsi’nin yazilma süreci hakkinda bilgiler aldi. “Sivas’tan Divrigi’ye Istiklal Marsi Yolculugu” isimli programla Egitimci Yazar Tahir Fatih Andi tarafindan ögrencilere raybüs yolculugunda kurtulus mücadelesi döneminde Mehmet Akif Ersoy’un gerçeklestirdigi mücadeleyi ve Istiklal Marsi sürecin ögrencilere aktardi. Ardindan Sivas Belediyesi Kültür Müdürlügü bünyesinde görev yapan sanatçilar ögrencilerin istekleri dogrultusunda keyifli bir yolculuk gerçeklestirdi. Yolculugun ardindan Divrigi ilçesini gezme firsati bulan ögrenciler Unesco Kültür Mirasi listesinde yer alan Tarihi Divrigi Ulucami basta olmak üzere Divrigi Kalesini ve Nuri Demirag Müzesini ziyaret ettiler. Program ögrencilerin Istiklal Marsini okumasiyla son buldu.

“Yarinin yöneticileri sizler olacaksiniz’’

Sivas Tren Garindan düzenlenen ugurlamaya katilan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin burada yaptigi açiklamada, “Belediyecilik hizmetlerimizin tamamini yerine getirirken gençlerimizle gerçeklestirdigimiz bu tür etkinliklerin anlami çok daha farkli oluyor. Bu etkinlikle gençlerimize kültürel tarihi bölgelerimizi gezme görme firsati tanirken raybüs ile gerçeklestirecegimiz yolculugu da anlamlandirmak adina Tahir hocamizla birlikte Istiklal Marsi okumalari gerçeklestiriyoruz. Gençlere dokunan her projeye destek olacagiz. Önümüzdeki süreçlerde farkli programlarda sizlerle bir arada olacagiz. Bizler bu makamlardan çekilirken bu makamlara sizler geleceksiniz yarinin yöneticileri sizler olacaksiniz. Bize düsende imkanlari insan merkezli milli ve manevi degerlere haiz bir gençlik yetistirmek üzere sizlerin emrine sunmak’’ dedi.

Kaynak: İHA