Pandeminin Gülen Sektörü Açiklamasi 'Peyzaj'

Pandemi döneminde evlerinde daha fazla vakit geçirmeye baslayan vatandaslar, dogayi bahçelerine ya da balkonlarina tasidi. Kisitli alanlarda da olsa bir seyler üretmenin mutlulugunu yasamak isteyenlerle, peyzaj sektörü hareketlendi.

Pandeminin Gülen Sektörü Açiklamasi 'Peyzaj'
Korona virüs önlemleri kapsaminda sokaga çikamayan insanlar evlerinde daha fazla vakit geçirmeye baslarken insanlar yasadiklari evlerin bahçesini ya da balkonunu daha yesil, yasanilabilir bir ortama çevirme çabalarina giristi. Kisitli alanlarda bile olsa bir seyler yapmak isteyen vatandaslar, peyzaj ve süs bitkileri sektöründe geçen seneye göre satislarin yüzde 50’lik bir artis yasanmasini sagladi.

“10 yasindan bu yana sektördeyim, ilk defa bu kadar yogunluk oldu”

Baba meslegi peyzaji devam ettiren genç girisimci Çagatay Avsar, ”10 yasindan beri peyzaj sektörünün içindeyim. Ilk defa bu dönem kadar yogun bir dönem geçiriyoruz. Insanlar korona virüsten dolayi evlerine kapandigi için daha çok dogaya, yesillige ihtiyaç duymaya basladilar. Dogayi daha çok benimsediler. Satislarimiz gayet iyi bizimde yüzümüz gülüyor. Geçen seneye göre yüzde 50’lik bir artis oldu” diye konustu.



“Pandemide insanlar bahçeye ve bitkilere daha çok ilgi gösterdi”

15 yildir sektörde bulundugunu söyleyen Peyzaj Mimari Halil Toprak, “Yaklasik 15 yildir peyzaj sektöründe faaliyet göstermekteyim. Pandemi süreci malum insanlarin eve kapanmasina neden oldu. Bu nedenden dolayi da insanlar, bahçeye ve bitkilere daha çok ilgi ve alaka göstermeye basladi.

Satislarda da bu nedenden dolayi artis var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA