ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi 58. Genel Kurulu
Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan: 'Imam Hatipler, dünyanin model okullari oldu. Bütün Islam alemi için degil bütün dünya için model okullardir. Bizler Imam Hatipliler olarak bunun farkinda degiliz ki Türkiye'nin geri kalani bunun farkinda olsun. Imam Hatiplerin gerçek anlamda ne oldugunu biz çok iyi bilelim ki çevremize de dogru anlatabilelim. Onun için Imam Hatiplerimizin tanitiminda ÖNDER'e çok önemli vazife düsüyor' 'Imam Hatipler Türkiye'de örnek noktaya geldi. Imam Hatiplerde 9 yabanci dilde hazirlik sinifi var, baska hiçbir okulda yok. Japonca hazirlik sinifi ilk defa ve sadece Imam Hatip Lisesinde var. Yüzde 5'ten ögrenci aldi. Güzel sanatlar, teknoloji, spor programlari var' 'Imam Hatipler gerçekten bu ekosistemin, bu imam hatip camiasinin sahip çikisiyla basarilarina basari eklemeye devam ediyor. Sinava basarilarin yansidigini bugün de gördük, seneye de görecegiz. Her yil bu basari artiyor ama yeter mi? Yetmez. Bu yil 80 küsur birinci çikmis bu sinavda. Bunlardan 3'ü Imam Hatipli. Ne kadar olmasi lazim? 10 tane olmasi lazim. Çünkü 8 ögrenciden biri Imam Hatipli ise 80 birincinden 10'unun Imam Hatipli olmasi lazim. Hedeflerimizi hep böyle koyacagiz.'
ÖNDER Imam Hatipliler Derneginin, Büyük Çamlica Camii 1071 Konferans Salonu'nda düzenlenen 58. Genel Kurulunda konusan Erdogan, Ilim Yayma Vakfi olarak ÖNDER ile çok yakin çalisma ve dayanisma içinde olduklarini, bu çalismalarin sonucunda ortaokul ve liselerde 8 ögrenciden birinin Imam Hatip ögrencisi oldugunu anlatti.
Erdogan, Imam Hatip Liselerinde kodlama, robotik, film stüdyolari, spor salonlari, kütüphaneler ve arastirma merkezleri gibi bir çok imkanin oldugunu, bu ortami mevcut ekosistemin sagladigini dile getirdi.
Imam Hatip mezunlarinin ve ÖNDER'e gönül verenlerin okullarina da sahip çiktigina isaret eden Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:
"Gönül ister ki Türkiye'de daha fazla okul böyle sahiplenilsin, mezunu sahiplensin, anneler birligi sahiplensin. Iste bu konuda Imam Hatiplerin bir avantaji var. Zaman zaman Imam Hatip'teki ögrenci Imam Hatip'te oldugunu söylemekten imtina ediyor. Neden? Arkadaslarinin arasinda yadirganacak, mahalle baskisina maruz kalacak diye. Bir gün Imam Hatip mezunlarinin basina yine eski seyler gelecek çekincesinden dolayi. Iste biz onun için Imam Hatip'teki bu arkadaslarimizin hissiyatini olmasi gerektigi hale getirmek için Imam Hatip camiasi olarak okullarimiza daha fazla sahip çikmaliyiz. Çocuklarimizi okula göndermekle kalmayacak, okul aile birliklerinde de yer alacagiz. Çocuklarimizin okullarinda görev almamiz lazim, Imam Hatip olsa da olmasa da. Neden? 'Çocugumun okuluna ne katki saglayabilirim?' diye orada olursan, o okuldaki tüm çocuklarin egitimine katki saglarsin. Velinin egitime pozitif katkisi egitimin kalitesini en kisa yoldan artiran etkenlerden biridir. "
- "Her yil bu basari artiyor ama yeter mi? Yetmez"
Okula yardimin sadece maddi yardim olarak görülmemesi gerektigini vurgulayan Bilal Erdogan, "Yeri gelir çocuklara meslegini anlatirsin, yeri gelir okulun bir yerini boyar veya tamir edersin. Yapilabilecek o kadar çok sey var ki. Insallah Milli Egitim Bakanligimiz okul aile birliklerinden çok yönlü istifade edebilecek bu projeleri gelistirir." dedi.
Erdogan, Imam Hatiplerin en büyük sansinin çok degerli bir genel müdüre sahip olmaktan geçtigine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:
"Nazif Hocamizdan Allah razi olsun, Anadolu'yu karis karis gezip, bütün hocalarimizi motive ediyor. Bizim de onu örnek almamiz lazim. Biz su anda Imam Hatip okullarinda 'Istedigimiz gibi ögretmen, müdür yok' ile ugrasmaktansa mevcut ögretmen ve müdürlerimizi motive etmeye odaklansak, inanin Imam Hatiplerdeki havayi daha da iyi noktaya getiririz. Su an Imam Hatipler Türkiye'de örnek noktaya geldi. Imam Hatiplerde 9 yabanci dilde hazirlik sinifi var, baska hiçbir okulda yok. Japonca hazirlik sinifi ilk defa ve sadece Imam Hatip lisesinde var. Yüzde 5'ten ögrenci aldi. Güzel sanatlar, teknoloji, spor programlari var. Imam Hatipler gerçekten bu ekosistemin, bu imam hatip camiasinin sahip çikisiyla basarilarina basari eklemeye devam ediyor. Sinava basarilarin yansidigini bugün de gördük, seneye de görecegiz. Her yil bu basari artiyor ama yeter mi? Yetmez. Bu yil 80 küsur birinci çikmis bu sinavda. Bunlardan 3'ü Imam Hatipli. Ne kadar olmasi lazim? 10 tane olmasi lazim. Çünkü 8 ögrenciden biri Imam Hatipli ise 80 birincinden 10'unun Imam Hatipli olmasi lazim. Hedeflerimizi hep böyle koyacagiz."
- "Kayit dönemlerinde Imam Hatiplerimizin tercih edilmesi için çalismamiz lazim"
Erdogan, bugün Türkiye'nin Imam Hatiplerinin dünyanin model okullari oldugunun altini çizerek, "Bütün Islam alemi için degil bütün dünya için model okullardir. Bizler Imam Hatipliler olarak bunun farkinda degiliz ki Türkiye'nin geri kalani bunun farkinda olsun. Imam Hatiplerin gerçek anlamda ne oldugunu biz çok iyi bilelim ki çevremize de dogru anlatabilelim. Bugün hakikaten Imam Hatiplerde neler oldugunu bilmeyenler, ÖNDER ve Ilim Yayma Vakfi'nin içinde de var. Onun için Imam Hatiplerimizin tanitiminda ÖNDER'e çok önemli vazife düsüyor. Imam Hatip mezunlarimizin Imam Hatiplilere sahip çikisini organize etmede çok büyük görev düsüyor. Milyonun üzerinde mezunumuz varsa, ne kadarinin ÖNDER'e sahip çikmasini saglayabiliyoruz?" degerlendirmesini yapti.
Imam Hatip okullarina mezunlarin sahip çikmasinin daha etkin bir sekilde organize edilmesi gerektigine vurgu yapan Erdogan, söyle devam etti:
"Kayit dönemlerinde özellikle Imam Hatiplerimizin tercih edilmesi için çalismamiz lazim. Özellikle annelere çocuklarinin neden Imam Hatip ortaokullarinda olmasi gerektiginin anlatilmasi lazim. Çocuklar ergenlik zamaninda bu okullarda olsun, namazini, abdestini, dinini, Kur'an'ini, peygamberini ögrensin. Ondan sonra namaz kilmaya davet edersin 'Nasil kiliniyordu?' der. Bu topraklarda niye böyle olalim? Namaz kilmak gösteris unsuru olamaz. Bu ülkede namazi bilmeyen kalmamali. Bu ülkede cumayi kilmak gösteris olamaz. Cuma namazi bizim dertlerimizi paylasma ortamimiz. Iste bunlarin olusmasi için Imam Hatip Ortaokullari olmazsa olmaz. Bu kayit döneminde bu noktada çalismamiz lazim. Okul sahiplenmelerinin önümüzdeki süreçte hem Türkiye'deki hizmet noktasinda hem Imam Hatiplerin güçlenmesi anlaminda çok önemli olacagini düsünüyorum."
Imam Hatiplere destek olanlara tesekkür eden Erdogan, sözlerini, "Bizim davamiz henüz bitmedi. Bu dava ucuz, kolay, vazgeçilecek bir dava degil. Bizim varolus nedenimiz. O zaman bu salgindan çiktigimiz su günlerde, davamiza yeni bir enerji ile sarilmaliyiz. Bu genel kurul bunu hatirlamamiza vesile olsun." diye tamamladi.