Meral Seçer Ve Neptün Soyer 'Kir Çiçekleri' Ile Bulustu

İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer ile Izmir Köy-Koop Baskani Neptün Soyer, Kir Çiçekleri Projesi kapsamindaki sporcu kizlari ve İçelden Günes Enerjisi ile Kurutma Tesisini ziyaret etti. İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in kooperatifçilik alaninda önemli çalismalar yürüten esleri, sporcu kizlarla sohbet ettikten sonra İçel’de hayata geçirilen çalismalarla ilgili fikir paylasiminda bulundu.

Meral Seçer Ve Neptün Soyer 'Kir Çiçekleri' Ile Bulustu
İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilisi gerçeklestirilen Gazi Çiftliginin töreni için İçel’de bulunan Izmir Köy-Koop Baskani Neptün Soyer, İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer’in ev sahipliginde önce Kir Çiçekleri Projesi kapsaminda sporcu kizlarla bulusup sohbet etti, ardindan İçelden Günes Enerjisi ile Kurutma Tesisini ziyaret etti.

Meral Seçer ve Neptün Soyer, sporcu kizlarla bulustu

Meral Seçer ve Neptün Soyer, ilk olarak İçel Büyüksehir Belediyesinin ‘Kir Çiçekleri Projesi’ kapsaminda Macit Özcan Spor Kompleksi içerisinde konaklayan sporcu kiz çocuklarini ziyaret etti. Büyüksehir Belediyesi tarafindan tüm masraflari karsilanarak kirsaldan kent merkezine getirilip egitim ve spor alanindaki imkanlardan yararlanma olanagi sunulan sporcu kizlar, daha önce kahvalti etkinliginde bulustuklari Meral Seçer’in ardindan Neptün Soyer’le de tanisti. Seçer, Soyer’in de bir ögretmen oldugunu ve projeyi duyunca Kir Çiçekleri ile tanismak istedigini söyledi.



Meral Seçer bir soru sordu, çocuklardan dikkat çeken yanitlar geldi

Sporcu kizlarin kaldigi yurdu gezen Meral Seçer ve Neptün Soyer, kir çiçekleriyle uzun uzun sohbet etti. Kizlara ‘ileride ülkeyi yöneten kisi olmalari halinde neyi degistirmek istediklerini’ soran Meral Seçer, dikkat çeken yanitlar aldi. Çocuk haklari, kadin haklari ve hayvan haklarina yönelik adimlar atmak istediklerini söyleyen kiz çocuklari, çevreyi korumaya yönelik de çalisma yürütmek istediklerini vurguladi. Sporcu kizlardan birinin “Irkçiliga son verilmesi için elimden geleni yapardim. Her insanin farkli özellikleri vardir ama hiçbir insan bir digerinden üstün degildir” sözleri arkadaslarindan alkislarla destek aldi.

Ziyarette, Seçer ve Soyer de çocuklardan gelen sorulari yanitlayarak tecrübelerini ve çocukluk hayallerini paylasti.

“Güzel günler bu çocuklarimizla bizlere gelecek”

Meral Seçer, Kir Çiçekleri Projesini önemsediklerini vurgulayarak, “Kir Çiçekleri Projesinde kirsaldaki spora yetenekli çocuklarimizin seçilmesi ve burada spor alaninda, egitim alaninda yetistirilmesi konusu çok önemli. Bu imkanlara sahip olmayan çocuklar burada olusturulan imkanlarla gelecegin sporculari, ögretmenleri, doktorlari, anneleri olacaklar ve bunun gelistirilmesi çok faydali olacaktir. Izmir’den misafirimiz Neptün Hanim, Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimizin esi. Burayi görmek istedi. Onunla birlikte projenin ne kadar güzel oldugunu çocuklarimizla sohbet esnasinda gördük. Çok mutluyuz. Güzel günler bu çocuklarimizla bizlere gelecek” dedi.



“Kir Çiçekleri, Türkiye’nin her yerine yayilmali”

Neptün Soyer ise İçel’de Türkiye adina çok güzel bir çalisma gerçeklestigini vurgulayarak, “Daha önce Vahap Baskandan ve Meral Hanim’dan duydugum bir projeydi ama burada ete kemige bürünmüs haliyle gördügüm zaman çok etkilendim. Ismi de aslinda anlatiyor ne oldugunu. Bu Kir Çiçekleri, Türkiye’nin her yerine yayilmali. Bu tohumu herkese vermeliyiz diye düsünüyorum. Sporla baslayan ama bir yandan hem sanat hem edebiyat egitimi. O çocuklara kirsalda imkan bulamadiklari egitimlerin burada bu kadar güzel bir ortamda saglanmasi. Gerçekten çok mutlu oldum gördügüm zaman. Vahap Baskana ve çalisanlarina çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



Kir Çiçeklerinin ardindan İçelden Günes Enerjisi ile Kurutma Tesisi ziyareti

Seçer ile Soyer, daha sonra Birlesmis Milletler Uluslararasi Göç Örgütü ile İçel Büyüksehir Belediyesi is birliginde yapimi tamamlanan ve İçelden Kadin Kooperatifinin islettigi İçelden Günes Enerjisi ile Kurutma Tesisini ziyaret ederek, inceledi. Hayata geçirdikleri çalismalarla ilgili fikir paylasiminda bulunan Seçer ve Soyer, ardindan tesiste çalisan kadinlarla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA