Kredi Ve Kefalet Kooperatifi 67. Olagan Genel Kurulu Yapildi

Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olagan Genel Kurulu, Neset Ertas Kültür Sanat Merkezinde esnaf temsilcileri katilimlari ile yapildi.

Kredi Ve Kefalet Kooperatifi 67. Olagan Genel Kurulu Yapildi
Kredi ve Kefalet Kopartifi Merkez Birligi Genel Baskan Yardimcisi Muhittin Köksal, öneri ile divan baskani oldu. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda konusan Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Birlik Baskani Bahamettin Öztürk, "Bugün anlamli bir gün, pandemi sonrasi normale dönüs Ahi esnafina da ugur getirsin" dedi.

Birliktelik vurgusu yapan ve esnafa seslenen Öztürk, "Ahilik ülke geneli ile yurt disina da yayilmistir. Ahiligin yayilmasinda emekleri olan ve hayatlarini kaybedenlerin ruhlari sad olsun. Pandemi sürecinin en büyük destekçisi esnaf ve sanatkara tesekkür ederim. Alinan her karari esnafa anlattik. Onlar da gerekli destekleri verdi. Esnaf ve sanatkara destek sunulsa da esnafin destege ihtiyaci oldugu asikardir. Esnaf ve sanatkarlar ülkenin omurgasidir. Simdi ise esnafa sahip çikma zamanidir" diye konustu.

"Esnaf kredi kullanacak özel bankalar yerine devlet bankalari ile esnafin çalismasini talep ediyorum" diyen Öztürk; "Sorunlari üst kurullara aktariliyoruz. Esnafa sahip çikarak bizler sizlere yardimci olmaya çalisiyoruz. Birliktelik duygusu ile sorunlarinizin önüne geçecegiz. Sizlere verilen kredinin büyük bölümünü devlet ödüyor. Küçük esnafa da bu sekilde destek sunuluyor. Allah birligimizi ve dirligimizi bozmasin" seklinde konustu.

Program denetim kurulu ve faaliyet raporlari okunmasiyla devam etti. Divan Baskani oylamasi ile denetim kurulu raporlari kabul edildi. Divan Baskaninin söz vermesi ile programa katilan ve söz alan CHP Kirsehir Milletvekili Metin Ilhan, pandemi nedeniyle sadece Türkiye ekonomisinin degil dünya ekonomisinin etkilendigini söyledi.

AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ise konusmasinda, "AK Parti iktidar oldugu günden bugüne esnafinin yanindadir. Eser ve hizmet siyaseti ile yola çiktik" ifadelerini kullanarak hükümetin esnaf ve sanatkara verdigi destekleri anlatti. Belediye Baskani Selehattin Ekincioglu ise kendisinin de esnaf oldugunu aktararak esnaf ve sanatkarlarin hizmetkâri oldugunu söyledi.



Konusmalarin ardindan program 17 maddelik gündemin degerlendirilmesi il devam etti. Olagan Genel Kurula tek aday olarak giren Bahamettin Öztürk’ün listesi oylamasi yapildi.
Kaynak: İHA