Bosanmak Üzere Oldugu Esinin Kapsina Dayanan Kocaya Elektronik Kelepçe

Sakarya’nin Karasu ilçesinde siddet gördügünü iddia eden ve bosanma asamasinda oldugu esinin kapisina dayanarak korku dolu anlar yasamasina sebep olan kocaya elektronik kelepçe takildi.

Bosanmak Üzere Oldugu Esinin Kapsina Dayanan Kocaya Elektronik Kelepçe
Karasu’da 6 yildir evli oldugu esinden evliliginin ilk gününden itibaren siddet gördügünü iddia eden Derya Yavuzyigit, bir buçuk yildir süren bosanma davasi sirasinda esinden sürekli psikolojik siddet gördügü anlari sosyal medyadan paylasarak yardim istemisti. Yavuzyigit’in yardim çagrisinin ardindan Asayis Sube Müdürlügü ekipleri bosanma asamasindaki çiftin ifadelerini aldi. Derya Yavuzyigit’in sikayetiyle baslayan sürece Siddeti Önleme ve Izleme Merkezleri (SÖNIM) de dahil oldu. Emniyetten SÖNIM’e yapilan müracaatin ardindan süreç mahkemeye tasindi. SÖNIM’in talebiyle mahkeme heyeti bosanma davasi devam eden R.Y.’ye elektronik kelepçe, Derya Yavuzyigit’e ise kelepçe sinyal alicisi takilmasina karar verildi.

Elektronik kelepçe takilan R.Y.’nin Derya Yavuzyigit’e belirlenen mesafenin altinda yaklastigi anda ise sistem alarm vererek polislerin müdahale etmesini saglayacak. Elektronik kelepçe uygulamasi 6 ay süreyle devam edecek.
Kaynak: İHA