BM Libya Destek Misyonundan, Libya Siyasi Diyalog Forumu Üyelerine, 'Istisarelere Devam' Çagrisi

Birlesmis Milletler (BM) Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya Siyasi Diyalog Forumu (LSDF) üyelerine, 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan seçimlerin anayasal temeli konusunda uzlasiya varmak için istisarelere devam etme çagrisi yapti.

LSDF üyelerinin, BM öncülügünde 28 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde Isviçre'nin Nyon kasabasinda gerçeklestirdikleri toplantilarda uzlasmaya varamadiginin duyurulmasinin ardindan UNSMIL'den yazili açiklama yapildi.

Açiklamada üyeler, seçimlerin anayasal temeli konusunda pratik ve uzlasmaci bir çözüm bulmaya ve bunun için istisarelere devam etmeye çagirildi.

Misyonun, Hukuk Komitesinin seçimlerin hukuki altyapisina iliskin getirdigi öneriler temelinde ortak bir zemin bulunmasi için LSDF üyeleri ve Uzlasi Komitesi ile birlikte çalisacagi belirtildi.

Açiklamada, 24 Aralik seçimlerinin önündeki engelleri kaldirmayan önerilere karsi olundugu vurgulandi.

Libya Siyasi Diyalog Forumu üyeleri, 28 Haziran-3 Temmuz'da Isviçre'de düzenlenen toplantilarda, 24 Aralik seçimleri için anayasal temel konusunda uzlasma saglayamamisti.

Libya Basbakani Abdulhamid Dibeybe de 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan seçimler için tüm Libyali taraflari ve BM'yi, sorumluluklarini üstlenmeye çagirmisti.

Hukuk Komitesi, "anayasa referandumunun seçimlerden sonra yapilmasi, baskan adayinin Libyali ve Müslüman olmasi, baska bir ülkenin vatandasligini tasimamasi ve Libyali olmayan biriyle evli olmamasi, Libya Parlamentosunun da Temsilciler Meclisi ve Senato olmak üzere iki kanatli bir yapidan olusmasi" önerilerinde bulunmustu.

Kaynak: AA