Baskentte Gecekonduda Buldugu Silahla Rastgele Havaya Ates Edip Bir Kisiyi Öldüren Zanli Tutuklandi

Ankara'nin Altindag ilçesinde gecekonduda buldugu silahla rastgele havaya ates edip bir kisiyi öldüren süpheli tutuklandi.

Zübeyde Hanim Mahallesi Kazim Karabekir Caddesi'ndeki bir oto galerinin önünde 28 Haziran'da Erdem Seker silahla öldürüldü.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Seker'i vuran kisiyi yakalamak için çalisma baslatti ve çevredeki güvenlik kameralarini incelemeye aldi.

Atifbey Mahallesi Altindag Caddesi'ndeki bir binanin çatisindan silahla ates edildigi saptandi. Binanin teras katindaki arastirmalarda, 8 kovan bulundu. Polis, ates açilan binada Sahan Ak'in ikamet ettigini ve evde olmadigini belirledi.

Binadaki arastirmalarda, merdivenlerdeki çiçek saksilarinin arkasina saklanmis tabanca ile sarjörü bulundu. Kriminal incelemeler sonucu Seker'in vücudundaki mermilerin bu tabancadan çiktigi tespit edildi.

Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Sahan Ak'i yakalayarak emniyete götürdü.

Cinayet süphelisi Ak, polise verdigi ifadesinde, olayin bir gün öncesinde evinin balkonundayken binanin yan tarafindaki gecekonduya birinin bir seyler attigini gördügünü ve oraya gidip silahi buldugunu söyledi.

Bir gün sonra da silahin çalisip çalismadigini denemek için oturdugu binanin teras katina çiktigini anlatan Ak, rastgele havaya ates ettigini, olaydan sonra polislerin kendisini aradigini, silahla ates açmasi sonucu bir kisinin öldügünü ögrendigini ve Seker'i tanimadigini belirtti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Ak, çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Kaynak: AA