Aksaray'da Dikilen Gelinlikler Avrupa'daki Gurbetçi Genç Kizlarin Hayallerini Süslüyor

45 yildir gelinlik diken Filiz Duran: 'Aksaray'in gurbetçisi bir hayli fazla. Bu manada yillik izinlerini Türkiye'de geçirmek için memleketlerine gelecek gurbetçilerden de çok sayida siparis aliyoruz' 'Müsterilerimiz oradan bir terziye ölçülerini aldiriyor. Gönderdigimiz katalog üzerinden begendikleri gelinligi dikiyor, kargoyla gönderiyoruz. Genellikle Fransa, Almanya, Italya, Ingiltere ve Avusturya'daki vatandaslarimizdan siparis aliyoruz'

ZEKERIYA KARADAVUT - Dügünlere yönelik kisitlamalarin kaldirilmasiyla birlikte is yogunlugu artan gelinlikçiler, Avrupa ülkelerindeki gurbetçilerden de gelen siparisleri yetistirmeye çalisiyor.

Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsaminda dügün organizasyonlarina getirilen katilimci ve ikram kisitlamalarinin 1 Temmuz'dan itibaren kaldirilacak olmasiyla gelinlikçiler yogun mesai harciyor.

Basta Almanya olmak üzere Avrupa'da 120 bine yakin gurbetçisi olan Aksaray'daki gelinlikçiler, katalog üzerinden begenilen gelinlikleri ölçülerine uygun sekilde dikerek müsterilerine gönderiyor.

45 yildir gelinlik diken Filiz Duran, AA muhabirine, büyük bir zevkle gelinlik diktigini, genç kizlarin hayallerini süslemekten mutlu oldugunu söyledi.

Salgin dolayisiyla dügünlerin ertelendigini ve çok sikintili dönemler geçirdiklerini anlatan Duran, "1 Temmuz itibariyla baslayan dönemle birlikte çok sükür islerimiz tekrar eski haline geldi. Dügünlerimizin baslamasiyla birlikte siparislerimizi aldik, satislarimizi yapiyoruz. Islerimiz de çok yogun, memnunuz su anda." diye konustu.

Duran, geçen yil iptal olan dügünlerin bu yil yapilmasindan dolayi, çok yogun bir is temposuyla çalistiklarini ifade etti.

5'i dikimci olmak üzere 10 isçinin de isleme atölyesinde çalistigini ancak siparisleri yetistiremediklerini aktaran Duran, sunlari kaydetti:

"Aksaray'in gurbetçisi de bir hayli fazla. Bu manada yillik izinlerini Türkiye'de geçirmek için memleketlerine gelecek gurbetçilerden de çok sayida siparis aliyoruz. Müsterilerimiz oradan bir terziye ölçülerini aldiriyor. Gönderdigimiz katalog üzerinden begendikleri gelinligi dikiyor, kargoyla gönderiyoruz. Genellikle Fransa, Almanya, Italya, Ingiltere ve Avusturya'daki vatandaslarimizdan siparis aliyoruz. Temmuz ayi için yurt disina 50 gelinlik siparisi aldik. Temmuz ve agustos ayi için memleketlerinde dügün yapacak gurbetçi sayimiz da çok. Onlarin da randevularini aldik. Geldiklerinde ölçülerini alip hemen dikim islerine baslayacagiz."

- "Sabirla bekledik pandemi sürecini"

20 Temmuz'daki dügünü için Avusturya'dan gelinlik diktirmeye memleketi Aksaray'a gelen Muradiye Alyanak ise Kovid-19 salgini dolayisiyla dügünlerini 3 kez ertelediklerini anlatti.

Sadece nikah ile evlenmeyi istemedigi için dügünü ertelediklerini aktaran Alyanak, "Es, dost ve tüm ailemiz gönlümüzce eglenecegiz insallah. Insan bir kere evleniyor sonuçta. O yüzden sabirla bekledik pandemi sürecini. Gelinlik provami yaptim her sey yolunda. Hep bir kir dügünüm olsun hayalindeydim, o yüzden kir dügünü yapiyoruz. Insallah hayallerimizi gerçeklestirecegiz." dedi.
Kaynak: AA