AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki, Kayseri'de Hastane Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Peygamberimizin sözüyle sadakai cariye birakanlar aniliyor. Eser birakanlar, çesme, köprü, yol, hamam ve hastane, yani bu tür hizmetleri yapanlar aniliyor'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, insanlarin, öldükten sonra geride biraktiklari eserlerle anildiklarini söyledi.

Özhaseki, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) KANKA (Kansere Karsi Birlikte Dernegi) Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesinin açilis töreninde yaptigi konusmada, Kayseri'nin hayirsever bir kent oldugunu belirtti.

Hastanenin hayirseverlerin emegiyle yaptirildigini ifade eden Özhaseki, binlerce temel atma törenine katildigini ancak bugünkü kadar güzel, anlamli ve duygulu bir ortami çok yasamadigini düsündügünü dile getirdi.

Insanin bu dünyadan göçüp gittiginde geride bir eser birakmasinin önemli oldugunu vurgulayan Özhaseki, söyle devam etti:

"Hepimiz geçip gidiyoruz ama eser birakmissak onun mutlulugu dünyaya degiyor. Burada Cenabihak, insallah hiçbirimizin evladina hastalik vermesin ama ola ki hastalik geldi, iste burada tedavi olacaklar. O çocuklarin yüzü gülecek. Anneler yavrularina sarilacaklar. Herhalde biz de bunlari görüp, dünyanin en mutlu insanlarindan olacagiz. Bir insan ölünce onu en çok esi ve çocuklari anarmis. Daha sonra torunlari, hatirlayanlar ara ara anarlarmis. Sonra unutulur gidermis. Aramizda dedesinin dedesini anan var mi? Yok. Peki kimler aniliyor? Peygamberimizin sözüyle sadaka-i cariye birakanlar aniliyor. Eser birakanlar, çesme, köprü, yol, hamam ve hastane yani bu tür hizmetleri yapanlar aniliyor. Burada onlarca insanin emegi var. Onlarin her birinin sadaka-i cariyesini Allah kabul etsin diye dua ediyoruz."

Insanin akli erdigi andan itibaren imtihaninin basladigini belirten Özhaseki, dogum ve ölüm arasindaki zamani iyi degerlendirmek gerektigini söyledi.

Kayseri insaninin hayirseverlikte birbiriyle yaristigini ifade eden Özhaseki, "Herkes sehrini, dogdugu yeri sever. Bu, insanin içinden gelir. Biz de sehrimizi seviyoruz ama emin olun bu sevgi bosa degil. Kayseri, ticaret ve sanayi sehri. Insanlarimiz çalisirlar, gayret ederler, üretirler. Son dönemde hayirseverler sehri diye de isim yaptik. 4 kere hayirseverler zirvesi yaptik. En küçük hayirseverimiz de bir saglik ocagi yaptirmisti. Orada, Cumhurbaskanimizin, Basbakanlarimizin elinden ödül verdik. Kayseri'de neredeyse 1 milyar dolarlik hayir isi yapilmisti." dedi.

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin da KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'nin yapiminda emegi geçenlere tesekkür etti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, üniversitenin hemen her binasinda bir hayirseverin isminin bulundugunu, hayirseverler tarafindan yaptirilan bu hastanenin de üniversiteye devredildigini dile getirdi.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da Kayseri'nin hayirseverler sehri oldugunu ve hemserileriyle gurur duydugunu belirtti.

Konusmalarin ardindan hastane hizmete açildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da Özhaseki araciligiyla telefonla katildigi törende, hastanenin yapiminda emegi geçenlere plaket takdim edildi.

Kaynak: AA