ISKUR Genel Müdürü Aktürk, Ordu Ticaret Ve Sanayi Odasi'nda Konustu Açiklamasi

'2020 yilinda pandeminin olumsuz etkilerine ragmen yaklasik 900 bin vatandasimizin ise yerlestirilmesine aracilik ettik. 2021 yili haziran ayi itibariyla baktigimizda da 500 bine yakin vatandasimizin ise yerlestirilmesini saglamis olduk'

Türkiye Is Kurumu (ISKUR) Genel Müdürü Bekir Aktürk, geçen yil salginin olumsuz etkilerine ragmen yaklasik 900 bin vatandasin ise yerlestirilmesine aracilik ettiklerini belirterek, "2021 yili haziran ayi itibariyla baktigimizda da 500 bine yakin vatandasimizin ise yerlestirilmesini saglamis olduk." dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasi (OTSO) tarafindan, Istanbul Sanayi Odasinin (ISO) hazirladigi "Türkiye'nin Ilk ve Ikinci 500 Büyük Sanayi Kurulusu" listesinde yer alan üyeler ile 40 yili askin süredir oda üyesi olan firmalara tesekkür plaketi takdim töreni düzenlendi.

OTSO Meclis Toplanti Salonu'nda gerçeklestirilen törende konusan Aktürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini basladigi günden itibaren devletin sahada çok yönlü bir mücadele ortaya koydugunu söyledi.

Aktürk, istihdam kayiplarinin önüne geçmek, mümkün olan sektörler içerisinde istihdami arttirmak, tüm çabalara ragmen de isini, gelirini kaybeden vatandaslar için çok sayida tedbiri hayata geçirdiklerini aktardi.

Özellikle salginin basladigi 2020 yili mart ayi itibariyla kisa çalisma uygulamasini tekrar ele aldiklarini ve bu uygulamanin kapsayiciligini gelistirdiklerini vurgulayan Aktürk, istihdamin arttirilmasina yönelik adimlari atmaya devam ettiklerine dikkati çekti.

Bekir Aktürk, "Bu çerçevede ISKUR Genel Müdürlügü olarak sahadayiz, geziyoruz. Her hafta bir ilimize gidiyoruz. Isverenlerimizle, sivil toplum kuruluslarimizla, ticaret ve sanayi odalarimizla bir araya geliyoruz. Fabrikalari, is yerlerinizi ziyaret ediyoruz. Mahalli, mülki amirlerimizle görüsüyoruz, 'Istihdami arttirma, isgücü piyasamizi daha hareketli hale getirme adina neler yapiyoruz, neler yapabiliriz'. Ordu'da da çok güzel programlar yaptik." diye konustu.

Aktürk, "2002 yilinda ISKUR araciligiyla özel sektörde sadece 24 bin kisi ise yerlesiyordu. Son 18 yila baktigimizda ise yerlesme sayimiz 10 milyonu geçti. Bu oldukça muazzam bir rakam. 2020 yilinda pandeminin olumsuz etkilerine ragmen yaklasik 900 bin vatandasimizin ise yerlestirilmesine aracilik ettik. 2021 yili haziran itibariyla baktigimizda da 500 bine yakin vatandasimizin ise yerlestirilmesini saglamis olduk. Ordu'da da su ana kadar 5 bin vatandasimizi ise yerlestirdik." ifadesini kullandi.

ISKUR olarak mesleki egitim kurslari ve isbasi egitim programlari düzenlediklerini aktaran Aktürk, buradaki amacin isgücünün mesleki niteligini arttirabilmek oldugunu dile getirdi.

Vali Tuncay Sonel, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Altinordu Belediye Baskani Askin Tören ve OTSO Yönetim Kurulu Baskani Servet Sahin de birer konusma yapti.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri, söz konusu firmalara tesekkür plaketlerini verdi.
Kaynak: AA