Bagimsiz Istanbul Milletvekili Özdag Açiklamasi 'Vatansever Tüm Seçmen, 'Artik Yeter, Suriyeliler Evlerine Dönsün' Diyor'

Bagimsiz Istanbul Milletvekili Ümit Özdag, vatansever tüm seçmenlerin Suriyelilerin artik evlerine dönmesini istedigini söyledi.

Özdag, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye'deki siginmacilarin her geçen gün yeni sorunlarla gündeme geldigini, göçten kaynakli siddet olaylarinin kamuoyundan gizlenmeye çalisildigini iddia etti.

Istanbul'da dün iki gencin Afgan bir grup tarafindan biçakla agir yaralandigini ileri süren Özdag, sürecin bu sekilde devam etmesinin Türkiye'yi bir etnik cehenneme sürükleyecegini savundu.

"Meseleyi çok iyi sekilde yönetiyoruz" söylemlerinin bir kenara birakilarak sayilari 8 milyona ulasmis olan siginmacilarin ve kaçaklarin bir an önce ülkelerine dönmesi için tedbirlerin hizla alinmasi gerektigini ifade eden Özdag, söyle konustu:

"Biliyoruz ki mevcut saray rejimi ve sari muhalefet, bu konuda en ufak bir adim atmayacaklardir. Siginmacilari sözde geri yollayacagini söyleyen sari muhalefetten bir belediye baskani çikip bir çiglik seklinde bir önlem önerdiginde, önlemin içerigi tartisilsa dahi derhal linç edilmeye çalisilmaktadir. Bolu Belediye Baskani'ni kendi partisi dahil bazi çevrelerin linç etmeye çalistigini görüyoruz. Keske Tanju (Özcan) baskana gösterdiginiz tepkiyi evlatlarimizi biçaklayan, öldüren Suriyeli mafya çetelerine ya da Afganlara gösterseydiniz de sizin tepkinizin birazcik dahi olsa insancil olduguna inansaydik."

Özdag, Türk halkina siginmacilari misafir edip etmemek konusunda fikrinin sorulmadigini dile getirerek, "Koyun sandigi ortaya, çikan cevaba siz de uyun, biz de uyalim. Hatta sandiga sadece AK Parti'ye oy veren seçmenler oy atsin. Oradan çikacak sonuç da kabulümüz. Vatansever tüm seçmen, 'Artik yeter, Suriyeliler evlerine dönsün' diyor." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA