RTÜK'ten Tele 1'E Ve Bloomberg HT'ye Idari Para Cezasi

ANKARA – Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ahmet Saltik’in hastalik iddialarini ve sözlerini yayin ilkesi ihlali olarak degerlendirerek, Tele 1’e idari para cezasi müeyyidesi uyguladi.

RTÜK'ten Tele 1'E Ve Bloomberg HT'ye Idari Para Cezasi
Üç yeni üyesi Mehmet Danis, Orhan Karadas ve Deniz Güçer’in katilimlariyla toplanan RTÜK, haftalik olagan toplantisinda izleme dosyalarini ele aldi. Kurulun önüne gelen ilk dosya Tele 1 televizyonuna aitti. Üst Kurul, ‘5. Boyut’ programina katilan yayin konugu Ahmet Saltik’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in saglik durumuna iliskin iddialarini ve söylemlerini degerlendirdi. Saltik’in Cumhurbaskani Erdogan’in hiçbir resmi belgeye dayanmamasina ragmen çesitli hastaliklarinin bulundugunu söyledigini ve TBMM Baskani’nin kendisinden saglik raporu istemesi gerektigini ifade eden RTÜK, Tele 1’in yayincilik ilkelerini ihlal ettigi kanaatine vararak, kurulusa üst sinirdan idari para cezasi verilmesine karar verdi.

Bir yaptirim da Bloomberg HT’ye

Türkiye Futbol Federasyonu’nun basvurusu üzerine Bloomberg HT televizyonunda yayinlanan ‘Spor Saati’ programini da gündemine alan Üst Kurul, yayinda Fatih Altayli ve Emin Çaglar arasinda geçen diyalogu mercek altina aldi. Ikili arasindaki diyalogda kullanilan sözlerin kurum ve kisileri elestirmenin ötesinde küçük düsürücü ve itibarsizlastirici oldugunu belirten Kurul, yapilan oylama sonucunda Bloomberg HT televizyonu hakkinda üst sinirdan idari para cezasi müeyyidesi uygulanmasina karar verdi.

RTÜK Baskan Vekili Orhan Karadas seçildi

Görevi sona eren üyelerin yerine TBMM’de seçilen üç yeni üye ile toplanan Üst Kurul’da bosalan baskan vekilligi görevi için seçim de yapildi. Üst Kurulun yeni Baskan Vekili Orhan Karadas oldu.
Kaynak: İHA