Aydin Maviye Döndü, Vali Aksoy Tesekkür Etti

Saglik Bakanligi’nin yeni koronavirüs bilgilendirme sisteminde asilanma yüzdeleri ile adeta iller yarisirken, yüzde 75,2’lik oranla maviye dönen Aydin, 7. sirada yer aldi.

Aydin Maviye Döndü, Vali Aksoy Tesekkür Etti
Koronavirüs ile mücadelenin önemli silahlarindan olan asi ile ilgili çalismalar araliksiz devam ederken Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan asilanma yüzdeleri haritasinda da adeta her sehir birbiriyle yarisiyor. Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da asilama çalismalari hiz kesmezken, Saglik Bakanligi verilerine göre Aydin, yüzde 75,2’lik asilanma orani ile mavi kategoriye yükseldi. Ülke genelindeki en iyi asilanma oranina sahip iller arasinda 7. sirada yer alan Aydin maviye bürünürken, Aydinlilarin asiya olan ilgisi de her geçen gün artiyor. Günlük vaka ve asilanma oranlarini paylasan Saglik Bakani Fahrettin Koca, paylasiminda asinin önemine dikkat çekerek “Vakalar salginin kontrol altina alinmasini zorlastiracak düzeyde. Bu riski ortak irade ve hepimizin lehine olacak kararla durdurmaliyiz. Tedbirlere uymali ve asi olmayanlar asisini yaptirmalidir. Ilk dozu hemen, ikinci ve üçüncü dozu zamani gelir gelmez” dedi.

“Vali Aksoy’dan tesekkür”

Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da asilama çalismalari araliksiz devam ederken, il genelindeki toplam asi sayisi 1 milyon 260 bin 256 oldu. Asilanma yüzdesi 75,2’ye ulasarak maviye dönen Aydin’da 28 Temmuz 2021 itibariyle 662 bin 396 birinci doz, 476 bin 824 ikinci doz asilama yapildi.

Aydin’in mavi kategoriye yükselmesinin yaptigi paylasimla Aydinlilara tesekkür eden Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, açiklamasinda “Saglik Bakanligimizca açiklanan en az bir doz asi olmus 18 yas ve üstü nüfus oraninda Aydin ilimiz 75,2 ile Türkiye’de en iyi 7.Il konumundadir. Bu orana ulasmamizi saglayan basta saglik çalisanlari olmak üzere emegi geçenlere ve asi olanlara çok tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA