Adana Merkezli Internetten Dolandiricilik Sorusturmasinda 37 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari Verildi

Adana merkezli 8 ilde gerçekte olmayan ürünleri internet sitelerinde sahte satis ilani vererek dolandiricilik yaptigi ileri sürülen 37 süphelinin yakalanmasi için operasyon düzenlendi.

Adana Merkezli Internetten Dolandiricilik Sorusturmasinda 37 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari Verildi
Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, ürün satisi yapilan internet siteleri ve sosyal medya araciligiyla, gerçekte olmayan oto yedek parça, telefon, bilgisayar, ekran karti gibi elektronik esyalarin sahte satis ilanini vererek dolandiricilik yaptigi ileri sürülen kisilere yönelik çalisma baslatti.

Bu kapsamda yapilan arastirmada süphelilerin aralarinda polis, asker ve hakim gibi farkli meslek gruplarina mensup 93 kisinin 250 bin lira tutarinda dolandirildigi tespit edildi.

Adana Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla "Bilisim sistemlerinin araç olarak kullanilmasi suretiyle ilan dolandiriciligi" yaptigi degerlendirilen 37 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Adana merkezli operasyonda ekiplerce Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, Istanbul, Konya ve Kütahya'da süphelilerin adreslerine es zamanli baskin düzenlendi.

Operasyonda gözaltina alinan bazi süpheliler, adli tip birimindeki saglik kontrolünün ardindan emniyet müdürlügüne götürüldü.

Kaynak: AA