Tunus'ta Bazi Gruplar Nahda Hareketinin Binalarina Saldirdi

Tunus'ta, "ülke içinden ve disindan desteklenen suç çeteleri" olarak nitelendirilen bazi gruplarin, Nahda Hareketi'ne ait bazi binalara saldirdi bildirildi.



Sosyal medyada, bazi gruplarin Nahda'ya ait binalari basarak tabelalarini söktügü ve binalari atese verdigi görüntülerin yayilmasinin ardindan konuya iliskin açiklama yapildi.

Nahda tarafindan yapilan açiklamada, "kamuoyunu, kendi demokratik olmayan seçeneklerine ikna etmede basarili olamayan anarsist gruplarin Nahda'nin bazi binalarina saldirarak çalisanlarini tehdit ettigi" ifade edildi.

"Suç çeteleri" olarak tanimlanan bu gruplarin, ülke içinden ve disindan desteklendigine isaret edilen açiklamada, bu saldirilarla demokratik sürecin sona erdirilmek ve diktatörlügün geri dönülmesine zemin hazirlamak için kaos ortami olusturmanin amaçlandigi kaydedildi.

Açiklamada, siddete tesvik eden yerli ve yabanci bazi medya sitelerinin yürüttügü hummali kampanyanin, suç çetelerinin bu saldirilarda kullanildiginin kesin bir delili oldugu vurgulandi. Siyasi çevreler, kuruluslar, demokrasi ve hukukun üstünlügüne destek verenler ise bu saldirilari kinamaya çagrildi.

Tunus'ta bugün, saglik sektöründe yasanan sorunlara ve siyasi krize tepki olarak, hükümetin istifasi ve meclisin feshedilmesi talebiyle gösteri düzenlemisti. Tunus, Arap Bahari sürecinde elde ettigi demokrasi, temel hak ve özgürlükler alanindaki basarilariyla "devrimlerin son kalesi" diye biliniyor.

Kaynak: AA